U ŠPANJOLSKOJ KAO DOMA

Šuker za Marcu: Bilo bi izvrsno da Modrić zaigra za Real

17.08.2012 u 08:51

Bionic
Reading

Najtiražniji španjolski sportski list Marca donosi na svojoj web-stranici kratak razgovor s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom. Povod razgovora bio je svakako Luka Modrić

Od početka ljeta nagađa se o transferu hrvatskog reprezentativca iz Tottenhama u Real, no transfer još nije službeno realiziran. Bivši napadač "kraljevskog kluba", a danas čelni čovjek HNS-a otkrio je novinaru Marce Ulisesu Sanchezu-Floru kako je optimističan da će do transfera doći, kao i da svakodnevno komunicira s Modrićem, ali da ne može otkriti ništa konkretno.

'Moramo čekati, to je nogomet. Stvari se događaju i normalno je puno govoriti, ali ne može se reći ništa konkretno. Doći će vrijeme za to', kaže Šuker, koji smatra da bi bilo sjajno da Modrić krene njegovim stopama u Real.

'Bilo bi to izvrsno. Kao predsjednik hrvatskog nogometa želim da završi igrajući za Real Madrid. Lukin transfer u Real učinio bi hrvatski nogomet još važnijim i imao bi još veći utjecaj. Real je vrlo jak, pobjednička momčad i ostat će tako. Želim sve najbolje Florentinu (Perez) i Mourinhu jer se mora priznati da imaju dobar projekt, kombinaciju mladosti i kvalitete. Postići će uspjeh'.

Nije Šuker skrivao svoja nadanja da Real ove sezone osvoji jubilarni 10. naslov u Ligi prvaka.

'Osvajanje Lige prvaka nije lako, ali dug je put do osvajanja desetog naslova. Ima puno dobrih rivala, ali Real Madrid je jedan od favorita'.

O svojoj novoj ulozi kao čelnog čovjeka HNS-a Šuker kaže:

'Najvažnija stvar je napraviti dobar projekt za plasman na Mudnijal u Brazilu 2014. godine, sa selekcijom koja može težiti nečemu važnome. Neću govoriti da ćemo nešto osvojiti, ali imamo mlade ljude, kvalitetu i opciju za nastavak napretka. Radije ne bih ništa govorio o nama jer smo momčad koja može iznenaditi u skoroj budućnosti'.

Konkretno o nogometu u Hrvatskoj:

'Puno stvari treba napraviti. Naša politika je povratak povjerenja i eliminacija mogućih intriga, poštovanje sudaca i postavljanje uzora. Ovdje je bilo problema, kao i u drugim zemljama i ligama, s klađenjem i to je dovelo do nepovjerenja u naš nogomet. Želim popraviti tu sliku i zaštititi naš nogomet. Puno je posla'.

Novinar Marce nije propustio Šukera upitati i za komentar Eura na kojem je Španjolska zaustavila Hrvatsku na putu do četvrtfinala.

'Pali smo protiv prvaka, Španjolske, a imali smo priliku koja nam je mogla donijeti pobjedu, udarac glavom Rakitića. Igrali smo ravnopravno sa Španjolskom. Ovdje ima toliko talenta'.

Na kraju razgovora Šuker se s nostalgijom prisjetio svog perioda provedenog u Španjolskoj (1991.-1996. u Sevilli, 1996.-1999. u Realu).

'Često razmišljam o Sevilli, tamošnjim ljudima i želim im dobro. Također pratim Real Madrid i uzbuđen sam što vidim da pobjeđuje. Mislim da su u dobrim rukama. Ovdje sam naučio puno, stekao prijatelje, osjećam se voljeno i vratio bih se u Španjolsku. Kada ću imati slobodnog vremena doći ću na kupanje na Ibizu. Španjolska je poput mog drugog doma'.