SPEKTAKL NA POLJUDU

Sudio je prvi derbi sezone, sudit će i ovaj. Statistika ide Hajduku na ruku

26.09.2023 u 12:06

Bionic
Reading

U nedjelju se na Poljudu igra veliki derbi hrvatskog nogometa. U 10. kolu SuperSport HNL-a Hajduk od 18 sati dočekuje Dinamo (MAXSport 1, MAXtv)

Ulaznica za utakmicu, koja u velikoj mjeri može odrediti daljnji tijek sezone, više nema u prodaji. Hajduk pobjedom može popraviti rezultatsko stanje i krvnu sliku momčadi nakon dva neočekivana poraza od Istre na Poljudu i Gorice u Velikoj Gorici, dok Dinamo ima priliku nakon lošeg starta te poraza od Bijelih na Maksimiru i gubitka dva boda na svom stadionu od Gorice preskočiti Splićane i zasjesti na prvo mjesto.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Forma je na strani Zagrepčana, no jedna utakmica može promijeniti puno toga. Praktički može odlučiti jedan detalj. Stoga je velika odgovornost i na sucima.

Glavni sudac susreta bit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline koji je sudio i derbi u prvom kolu kada je Hajduk na Maksimiru pobijedio 2:1.

Zanimljivo je da je Pajač pet puta sudio derbi Dinama i Hajduka te da Bijeli nikada nisu izgubili susret. Imaju dvije pobjede i tri remija, pri čemu su jedan Superkup izgubili na jedanaesterce (prošle sezone) nakon što je utakmica završila 0:0.

Pajaču će pomoćnici biti Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), dok je četvrti sudac Zdenko Lovrić (Đakovo). Kontrolor suđenja bit će Tomislav Petrović (Osijek), a delegat Ivan Smokrović (Rijeka). VAR sobom će upravljati Marin Vidulin.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.