CORMIER SREDIO BARNETTA

Strikeforce napokon dobio novog prvaka

20.05.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Strikeforce je napokon uspio privesti kraju svoj Grand Prix teške kategorije čije finale nije privuklo ni približno toliko pažnje kao primjerice na svom početku kada su u njemu sudjelovala možda i dva trenutno najpopularnija borca na svijetu, Fedor Emelianenko i Alistair Overeem

U sjeni skorašnjeg UFC-a 146 u kojem su također glavne zvijezde teškaši, Strikeforce je dobio svog pobjednika Grand Prixa, a to je potpuno zasluženo Daniel Cormier koji je jednostavno bio znatno bolji od Josha Barnetta.

Oba borca su bila iznimno spremna za ovaj dvoboj, a to potvrđuje i njihova prilična svježina na početku pete runde unatoč iznimno iscrpnoj i stalnoj borbi u prethodnim rundama. U meču punom razmjena treba izdvojiti Cormierov high kick u trećoj rundi koji je umalo nokautirao Barnetta, no iskusni veteran nekako je to uspio preživjeti i vratiti se u meč.

Barnett tijekom većeg dijela borbe nije imao kvalitetnih rješenja za Cormeriova rušenja te se uglavnom oslanjao na svoje teške ruke i boksačku tehniku, ali to mu ipak nije bilo dovoljno da uvjeri suce u svoju nadmoć. Na kraju pobjeda je jednoglasno i potpuno zasluženo otišla Cormieru!
Uvod u glavnu borbu večeri pružili su aktualni prvak Strikeforcea u lakoj kategoriji Gilbert Melendez, koji se sinoć po treći put u svojoj karijeri borio protiv Josha Thomsona.

VIDEO MEČA CORMIER VS. BARNET POGLEDAJTE OVDJE.

U prve dvije runde nije bilo pretjerano velike akcije, no protekle su ipak u znaku lagane dominacije Melendeza. U nastavku Melendez prima nekoliko aperkat udaraca, no to je nekako uspio preživjeti, ali je zato i nastavak meča morao odraditi s djelomično zatvorenim desnim okom.
Njihov međusobni omjer nakon ovog meča je 2:1 u korist Melendeza koji je slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

Samo dvije borbe su završile prekidom. Nakon svega pola minute borbe Rafael Calvacante uspio je giljotinom pobijediti Mikea Kylea, a u meču prije njih tehničkim nokautom u prvoj rundi Chris Spang svladao je Burrella.

Josh Barnett vs. Daniel Cormier - 3:0
Gilbert Melendez vs. Josh Thomson – 2:1
Rafael Cavalcante vs. Mike Kyle – Submission R1
Nah-Shon Burrell vs. Chris Spang - TKO R1
Gesias Cavalcante vs. Isaac Vallie-Flagg - 2:1
Virgil Zwicker vs. Guto Inocente - 3:0
Gian Villante vs. Derrick Mehmen – 3:0
Quinn Mulhern vs. Yuri Villefort – 2:1
James Terry vs. Bobby Green - 2:1