EUROPSKA LIGA

Stolnotenisačice iznenadile Rumunjke

24.02.2009 u 20:39

Bionic
Reading

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija je u prvom kolu Europske lige u Splitu pobijedila Rumunjsku sa 3:2, a nakon meča izbornik Neven Cegnar je izjavio da je to senzacionalna pobjeda i da je posvećena Sandri Paović, nedavno stradaloj hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentativki

U pojedinačnim susretima pobjede su ostvarile Tamara Boroš svladavši Christinu Harici 3:0 i Cornelia Vajda koja je bila bolja od Daniele Dodean sa 3:2, dok su odlučujući bod donijele Tamara Boroš i Mirela Đuran koje su u igri parova pobijedile rumunjski par Samara-Harici sa 3:1.

Rumunjke su u pojedinačnim borbama slavile pobjede Elisabete Samare nad Corneliom Vaidom od 3:0 i Daniele Dodean nad Mirelom Đuran od također 3:0.
Nakon meča izbornik Neven Cegnar je za Hinu izjavio da je to senzacionalna pobjeda hrvatskih stolnotenisačica.

'To je jedna od najvećih i najvažnijih pobjeda ženske stolnoteniske reprezentacije u posljednjih nekoliko godna', rekao je Cegnar.

Dodao je da je Hrvatska pobijedila Rumunjsku, koja je u ovom trenutku najbolja europska reprezentacija, izuzme li se reprezentacija Nizozemske, u kojoj su sve tri igračice Kineskinje.
Izbornik je objasnio da je večerašnja pobjeda iznimno važna jer je izvojevana bez dviju igračica iz prve postave - Andree Bakule i Sandre Paović. Po njegovim riječima razmišljalo se i o odgodi meča protiv Rumunjske zbog, kako je rekao, šoka u kojem su još uvijek hrvatske reprezentativke nakon nedavne nesreće Sandre Paović.

'Taj emotivni naboj posvećen Sandri Paović bio je prevaga za našu večerašnju pobjedu', rekao je izbornik.

Inače, reprezentativke Hrvatske i Rumunjske na svojim su dresovima večeras nosile naljepnicu s likom Sandre Paović, a nakon zavrčetka meča hrvatske reprezentativke su ljubile tu naljepnicu.

Na ulazu u dvoranu bila je postavljena kutija u kojoj su posjetitelji dobrovoljno ostavljali novčane priloge za pomoć Sandri Paović.