Čuva ga za Španjolsku

Što se to događa s ponajboljim Hrvatom i zašto ne igra? Červar priznao da je zabrinut

15.01.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatski rukometaši lako nadigrali Makedoniju 31:22, upisavši tako treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu, mnogi ljubitelji rukometa s pravom se pitaju što se događa s jednim od naših najboljih igrača i zašto nije igrao

Nakon Islanda, Japana i Makedonije hrvatske rukometaše još čekaju utakmice protiv Bahreina (srijeda) i Španjolske (četvrtak).

No, usprkos briljantnoj formi naših golmana Šege i Stevanovića jasno je kako bez pravog Luke Cindrića put do polufinala i borbe za medalje neće biti lak. Zapravo u ovom trenutku to izgleda kao nemoguća misija.

Protiv Japana Luka Cindrić očekivano nije igrao zbog ozljede zadnje lože desne noge, kako bi ga izbornik Lino Červar poštedio, ali isti se dogodilo i protiv Makedonije.

'Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. To je bio dogovor mene, liječnika i izbornika da ne riskiramo, no da je bilo gusto protiv Makedonaca, vjerojatno bih igrao', kazao je Cindrić nakon utakmice.

Obzirom na ozljedu gotovo je sigurno kako neće igrati protiv Bahreina u srijedu.

'Vučem to već duže vremena, a tu sam osjetio bol nakon Islanda. Nadam se da ću biti zdrav za Španjolsku, zapravo siguran sam da ću igrati protiv Španjolaca', poručio je prepun optimizma Cindrić, srednji vanjski poljskog Kielcea.

No, iako je Cindrić veliki optimist, izjava izbornika Červara poziva na oprez. Iskustvo koje Červar ima iza sebe, kada su ovakve nezgodne ozljede u pitanju koje se mogu pogoršati, sve govori:

'Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni. Cindrić? Nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvrsta. Malo me brine Cindrić, ali nadam se da će biti OK ', kazao je iskusni Červar.

U svakom slučaju, Červarove riječi imaju težinu i jasno je kako, usprkos tome što Cindrić želi igrati protiv Španjolske, neće riskirati ako vidi da naš ponajbolji igrač nije 100% spreman.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL