veliki ulog

Sada je jasno koliko bi Hrvatskoj vrijedila pobjeda protiv Španjolske

15.01.2019 u 06:54

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši na uvjerljiv način stigli do treće pobjede u B skupini svjetskog prvenstva. Červarovi su igrači pobijedili Makedonce 31:22 te ako ne bude nekakvih čuda u okršaju protiv Bahreina, u četvrtak će u izravnom dvoboju protiv Španjolca odlučivati o prvom mjestu

Hrvatska je upisala i treću pobjedu na svjetskom prvenstvu. Svladavši Makedoniju 31:22, Hrvatska je osigurala plasman u sljedeći krug natjecanja, a u njega prenosi i dva boda, jer izvjesno je da će uz Hrvatsku i Španjolsku, u drugi krug Island ili Makedonija, a protiv njih Hrvatska ima upisana dva boda.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Dakle, Červarovi igrači - koji su na svjetsko prvenstvo doputovali s osnovnim ciljem - osiguranjem plasmana na olimpijske igre u Tokijo 2020. godine, već su veliki dio tog plana ispunili. No, s obzirom kako igraju, ali i da Červar ne koristi jednog od svojih najboljih igrača - Luku Cindrića - jasno je da apetiti rastu.

Pa nam onda ni aktualni europski prvaci - Španjolci, ne izgledaju nepobjedivo.

Ustvari, čak smo uvjereni da uz skromnost i stva kako idu 'utakmicu po utakmicu', Duvnjak, Stepančić, Šego i ekipa, Hrvatska može u tom dvoboju otvoriti i vrata polufinala. Jer s četiri boda, koja bi prenijeli iz skupine, jedno od prva dva mjesta u skupini I bila bi na dohvat ruke.

Hrvatskoj u prilog idu i rezultati iz skupine s kojom se Hrvatska križa u sljedećem krugu, a to je skupina A. Jer nakon tri kola profilirale su se momčadi koje će u drugi krug a to su domaćini Nijemci, moćni Francuzi te Brazilci ili Rusi.

No, Nijemci će biti u velikim problemima, jer prođu li Rusi dalje, ostaju bez jednog boda zbog remija s domaćinima 22:22.