već druga odbijenica

Što se ovo događa s Hrvatom? U klubu ga se žele riješiti, ali ga velikani redom odbijaju: 'Odličan je, ali nismo zainteresirani'

02.12.2019 u 08:24

Bionic
Reading

Ivan Rakitić odlazi iz Barcelone, ali čini se da bi mogao imati problema s pronalaskom novog kluba. Nakon što je Sevilla rekla da ga ne planira vraćati, sada se od njega ogradio i Juventus

Ivan Rakitić se već neko vrijeme spominje u kontekstu odlaska iz Barcelone u kojoj je od ljeta 2014. godine. Hrvatski reprezentativac ove sezone nije bio u planovima trenera Ernesta Valverdea nakon što je u klub stigao Frenkie de Jong i izgurao našeg Raketu iz prve postave.

Iako se u zadnje dvije, tri utakmice našao u igri, 12 utakmica koliko je odigrao ove sezone je premalo za sjajnog 'vatrenog' i ostanak u Barci bi bio velika kocka za nastavak karijere. Ipak, problem kod njegovog odlaska mogao bi nastati u klubovima s kojima se povezuje.

Pisalo se da ga želi njegov bivši klub Sevilla, ali izgleda da ih je Rakitić povrijedio odlaskom u Barcu.

'Ne znam hoće li se njegov povratak dogoditi za nekoliko godina, ali danas je to jako teško. On je Barcelonin igrač i pripada Barceloni. Izgubio je ljubav za naš klub i mislim da njegov povratak nije moguć', poručio je sportski direktor Seville Monchi nedavno.

Nakon ove odbijenice, stigla je i nova, ovoga puta iz Juventusa. Iako se činilo da je 'Stara dama' jako zainteresirana za hrvatskog reprezentativca, mogućnost njegovog dolaska u Torino sada je odbio sportski direktor Fabio Paratici.

'Imamo sjajnu ekipu i ne tražimo pojačanja. Rakitić je odličan igrač, ali mi nismo zainteresirani za njega. Pokriveni smo na svim pozicijama', rekao je Paratici u intervjuu za ESPN.

Tako su otpala dva od četiri najzainteresiranija kluba pa ostaju još samo milanski Inter i Milan od eventualnih destinacija. Milan je pak daleko od starih slavnih dana pa je Rakitić izgleda najbliži Interu i ujedinjenju s Marcelom Brozovićem s kojim dijeli svlačionicu u reprezentaciji.