počele pripreme

Što je Hajduku Perišić to je Zadru Luka Božić. Jusup se i dalje nada ostanku MVP-a

03.08.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u srijedu navečer su prvim treningom na Višnjiku krenuli s pripremama za novu sezonu

Na dispoziciju treneru Danijelu Jusupu stavili su se Marko Ramljak, Karlo Žganec, Arijan Lakić, Patrik Jambrović, Antonio Sikirić, Krševan Klarica, Ivan Njegovan, Vice Grbić i Luka Bilokapić. Zbog nedavnih reprezentativnih obveza momčadi će se naknadno priključiti Dario Drežnjak i Lovro Mazalin, zbog obiteljskih Adem Mekić, a zbog ozljede Josip Badrak.

'Zadovoljni smo napravljenim poslom u ovom razdoblju, angažirali smo igrače koji su nosili igru u prošloj godini, što znači da ćemo imati nastavak trenažnog procesa i automatizama u igri koje smo razvijali prošle godine. Ciljevi su da budemo konkurentni i pokušamo se dignuti jednu stepenicu više', rekao je u uvodnoj riječi sportski direktor Denis Pleslić.

Najveća nepoznanica je mogući angažman Luke Božića, koji je dobio ponudu Zadra, ali još uvijek razmatra i ponude drugih klubova.

'U odnosu na prošlu sezonu ostali bez Čampare, Šantelja, Davisa i za sada bez Božića, umjesto njih smo doveli Mazalina i Jambrovića. Budžet se nešto povećao, ali i cijene igrača su puno više porasle. Ako ne dođe Luka, neće biti jednostavno. Za njega postoji interes euroligaških ekipa, prvo se oni čekaju, moramo čekati da vidimo hoće li se s njima dogovoriti, nadamo se da će ipak doći. Ponudili smo mu maksimalno s obzirom na naš budžet jer je to zaslužio, on je trademark Zadra i nadam se da ćemo ga vidjeti tu', dodao je i trener Danijel Jusup.

Košarkaši KK Zadar započeli pripreme za novu sezonu, 2.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Do sredine kolovoza treninzi će se odvijati u dvorani, teretani i na atletskoj stazi. Prva pripremna utakmica dogovorena je za 23. kolovoza s momčadi sveučilišta Brigham Young, za koju je nekada igrao Krešimir Ćosić. Jedan od onih koji će braniti boje Zadra u toj utakmici bit će i kapetan Marko Ramljak.

  • +7
Košarkaši KK Zadar započeli pripreme za novu sezonu, 2.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

'Drago mi je što smo okupili dosta momaka iz prošle godine, radit ćemo jako i pokušati ponoviti prošlu sezonu, kada smo imali i rezultat i kemiju u momčadi. Neće nedostajati energije i dobrog duha, nadam se da ćemo doći daleko', poručio je Ramljak.

Navijači Hajduka zazivaju povratak Ivana Perišića, navijači Zadra ostanak Luke Božića. U oba slučaja profitirale bi i nacionalne lige. Vrijeme odluke se bliži...