prijateljska utakmica

Luka Dončić dugo nije bio mršaviji i mišićaviji; svojim potezima izludio je Grke

03.08.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Slovenska košarkaška reprezentacija hvata formu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se od 25. kolovoza do 10. ruj a igra u tri države, a to su Filipini, Japan i Indonezija

U prijateljskoj utakmici koja se igrala u Ljubljani domaća Slovenija izgubila je od Grčke 98:91.

Usprkos tome što za Grčku nije igrao njihov najbolji igrač Giannis Antetkounmpo, koji se oporavlja od ozljede, ipak su uspjeli nadigrati Sloveniju koju je predvodio Luka Dončić.

Slovenija je vodila veći dio utakmice, ali je Grčka u završnici – posebno u trećoj četvrtini – napravila razliku.

Luka Dončić utakmicu je završio s triple-double učinkom od 20 koševa, uz 14 asistencija i 10 skokova, a Grke je do pobjede vodio Kostas Papanikolaou koji je zabio 18 koševa uz šutr za tricu 6-6!

Ono što su mnogi mogli primijetiti jest nova figura Luke Dončića koji je smršavio nekoliko kilograma i značajno je ojačao svoje tijelo. I sam je rekao kako je tijekom ljeta naporno radio kako bi spreman dočekao Svjetsko prvenstvo te nakon toga potpuno spreman ušao u novu NBA sezonu s Dallas Mavericksima.

Jedan njegov ludi potez, kojim je oduševio publiku, pogledajte OVDJE.

'Dokazali smo da imamo talenta u napadu, ali nažalost nismo mogli zaustaviti njihov vanjski šut. Nismo reagirali na pravi način u završnici utakmice. Moramo odigrati pribranije i pametnije u ključnim trenucima. Utakmica je bila dobra škola, jer je Grčka igrala vrlo fizičku košarku. Unatoč porazu, imali smo puno pozitivnih stvari, veza Dončić& Morgan je funkcionirao savršeno, a Nikolić, Samar i Blažič uspješno su zaustavljali organizatori igre. O Dončiću koji nije odigrao utakmicu skoro četiri mjeseca, ali nemojte trošiti riječi', kazao je izbornik Slovenije Aleksander Sekulić.