NAPOKON SE KREĆE?

Stigle reakcije iz HNS-a nakon dogovora Vlade i Crkve

07.12.2023 u 17:32

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o sklapanju Sporazuma o razumijevanju i podršci sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom u vezi rekonstrukcije stadiona Maksimir, što je pozdravio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Sporazumom će se utvrditi preduvjeti da se pristupi realizaciji projekta izgradnje sportske građevine od nacionalnog interesa, stadiona Maksimir, te da izgradnja započne u najkraćem mogućem roku.

Prema Sporazumu, Zagrebačka nadbiskupija povući će sve prijedloge za povrat imovine koji se odnose na zemljište gdje je izgrađen stadion Maksimir i popratni objekti, a s druge strane će joj biti omogućena izgradnja ili rekonstrukcija objekata Katoličke Crkve na deset lokacija u Gradu Zagrebu.

'Današnja odluka Vlade RH o sporazumu sa Zagrebačkom nadbiskupijom novi je konkretan i iznimno važan korak prema gradnji novog stadiona Maksimir. Pozdravljamo takvu odluku Vlade RH koja pokazuje veliku predanost rješavanju stadionskog pitanja, ali i općenito sportske infrastrukture u Hrvatskoj. To pokazuje da djelima prepoznaje vrijednost koju hrvatski sport, a posebno nogomet, ima u hrvatskom društvu, kao i da poštuje rezultate koje postižemo u svjetskim okvirima', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, a prenosi službena stranica Saveza.

'Vjerujem da će ovakvu odluku podržati i zagrebačka Gradska skupština, nakon čega će biti ispunjeni svi preduvjeti za daljnje konkretne korake. Kada ovoj odluci Vlade RH pribrojimo predstavljene projekte stadiona Kantrida te kampa Hrvatskog nogometnog saveza, možemo reći da je ovo bio itekako važan tjedan za nogometnu infrastrukturu u Hrvatskoj. K tome, najavljeni su i stadionski projekti u Splitu i Koprivnici, u Osijeku već imamo sjajno zdanje, te smatram da imamo svako pravo vjerovati da će kroz nekoliko godina slika naše stadionske infrastrukture biti puno bolja nego što je danas', dodao je Kustić.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'