dugo očekivani rezultati

Stigao je toksikološki nalaz Maradonine krvi; forenzičari su tražili tragove alkohola i droga, a otkrili su nešto što bi moglo biti uzrok smrti

23.12.2020 u 13:22

Bionic
Reading

U Maradoninom organizmu nije bilo tragova alkohola i droge, ali otkriveno je da je koristio brojne ljekove

Diego Maradona i nakon smrti je glavna vijest u Argentini. Gotovo da ne prestaju stizati informacije o njemu i njegovoj obitelji, a legendarni nogometaš dijeli javnosti iako više nije živ. Tako je bilo dosta onih koji su pomislili kako je Diego umro od droge koju je za života konzumirao u većim količinama.

  • +7
Diego Maradona obitelj Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia

'Svi vi kur.... sinovi koji se nadate da će se na obdukciji pokazati prisutnost droge, marihuane i alkohola, nisam liječnik, ali izgledao je jako napuhano i čudno je pričao, kao robot. To nije bio njegov glas. Bila sam jako ljuta!', objavila je jedna od Diegovih kćeri, Gianinna Maradona, nekoliko sati prije objave rezultata obdukcije.

Njene riječi potvrdila je i znanost. U krvi preminulog Maradone nisu pronađeni tragovi alkohola i droga. Iako mu je već karijera bila obilježena opijatima s kojima je nastavio i kasnije, prije smrti nije koristio droge i alkohol. Jedino što je pokazao nalaz je da je Maradona koristio nekoliko antidepresiva.

Sada se istražuje kako su ti lijekovi utjecali na kroničnu srčanu bolset koju je Maradona imao i jesu li liječnici pogriješili u njegovom liječenju. Koristio je lijekove za liječenje anksioznosti i za borbu protiv ovisnosti, a pio je i tablete za spavanje. Forenzičari su na obdukciji otkrili i kako je Maradonino srce težilo 503 grama što je gotovo dvostruko više nego kod prosječnog čovjeka. Argentinske vlasti sada istražuju jesu li liječnici postupali nesavjesno i je li bilo moguće izbjeći smrt.

  • +9
Diego Maradona pokopan u krugu obitelji na groblju Bellavista u Buenos Airesu Izvor: EPA / Autor: ENRIQUE GARCIA MEDINA