traži se novi trener

Zinedine Zidane je već bivši; poznato je i koja će ga legenda zamijeniti na klupi Real Madrida

01.02.2021 u 08:19

Bionic
Reading

U subotu je Real Madrid izgubio i treću utakmicu na domaćem terenu u španjolskom prvenstvu. Znakovito je da su 'kraljevi' gubili od totalnih autsajdera, prvo se osladio novi prvoligaš Cadiz, potom Alaves, a sada i Levante. Zinedine Zidane opasno 'visi', a predsjednik Reala mu je navodno već pronašao zamjenu

Španjolski mediji tvrde kako je već sve gotovo, kako je samo pitanje dana kad će predsjednik Real Madrida Florentino Perez objaviti kako Zinedine Zidane više nije trener 'kraljeva'.

Previše kikseva i krive procjene glede nekih igrača razlog su zašto legendarni Zizou ne može mirno spavati. U stvari, nije da se nešto previše brine, ali sigurno je kako nikad nije bio bliže otkazu!

Porazi od totalnih autsajdera i to još usred Madrida posebno su bolni, no Florentino Perez mu zamjera i odnos prema nekim mladim igračima koje je Zidane jednostavno poslao na posudbu (Martin Odegaard, Luka Jović...) umjesto da im je dao priliku da se nametnu i proigraju u ionako 'tankoj' momčadi Reala.

Uz sve to, Perez je od Zidanea očekivao da će napraviti puno veći pritisak na kapetana Sergija Ramosa kojeg na sve načine pokušavaju zadržati na Santiago Bernabeu, ali uz puno manju plaću.

Ali, Zinedine Zidane nije napravio ništa od traženog, a uz sve to je momčad u neviđenoj rezultatskoj krizi - u posljednjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu te tri poraza i remi. Posebno je bolan poraz i sramotno ispadanje iz Kupa kralja od trećeligaša Alcoyana! Nakupilo se toga i previše. Zinedine Zidane imao je gotovo 'neograničeni kredit' kod Florentina Pereza, ali predsjedniku je sada jednostavno dosta.

Perez je izgubio strpljenje, a prema navodima španjolskih medija već je i odlučio tko će naslijediti Zidanea na klupi Real Madrida. Neki tvrde kako je Perez već u ozbiljnom kontaktu s bivšim trenerom Milana i Juventusa, talijanskim stručnjakom Massimilianom Allegrijem (53). Pet titula prvaka Italije sa 'starom damom' te jedna s 'rossonerima' potvrda su kako je Allegri najbolji mogući izbor.

Da se nešto opasno 'kuha' moglo se naslutiti prije nekoliko dana nakon što je Allegri, koji je slobodan još od svibnja 2019. godine kad je sam napustio klupu Juventusa, iznenada prekinuo pregovore s Romom. A bio je na korak do dogovora s novim vlasnicima kluba da preuzme 'vučicu' na kraju ove sezone.

  • +5
Real Madrid - Levante, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Kiko Huesca

Navodno je iz Madrida dobio poziv koji se 'ne odbija', a u pitanju je klupa Reala!

Pa ipak, nije ni Florentino Perez naivan, ima i nekoliko jakih imena 'u rezervi', ako se Max Allegri kojim slučajem predomisli. Među najvećim kandidatima iz 'drugog plana' su dvije legende kluba - Raul Gonzalez Blanco koji vrlo uspješno vodi mladu momčad Reala te Jose Maria Gutierrez Hernandez, svima poznatiji jednostavno kao Guti, koji je trenersku karijeru prošle sezone gradio na klupi Almerije, a sada radi u Realovoj nogometnoj školi.

No, Perez u Raulu i Gutiju ne vidi dugoročno rješenje, oni su tu kao 'vojnici kluba' i 'vatrogasci' u slučaju potrebe. Dugoročni plan je - ako u međuvremenu propadne angažman Maxa Allegrija - na klupu Reala dovesti mladog njemačkog stručnjaka Juliana Nagelsmanna (33) koji nakon Hoffenheima radi fantastičan posao s momčadi Red Bull Leipziga.

  • +9
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:2, Kup kralja, polufinale, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jorge Zapata

Za Nagelsmanna je Perez još ranije bio spreman platiti desetke milijuna eura odštete Leipzigu, ali je svaki dosadašnji pokušaj neslavno propao. 

Za kraj napomenimo kako na kladionicama za sada kao novi trener Reala najbolje stoji Allegri, debelo iza njega su Raul i Guti. Ni Nagelsmann ne stoji loše, ali njemu šanse rastu samo ako Zidane odradi aktualnu sezonu do kraja pa tek onda ode. Nema tog novca zbog kojeg bi Red Bull Leipzig usred sezone pustio svog trenera, pa bilo to i u Real...