NIJE SE SRAMIO

Srpski reprezentativac plakao na slavlju, a Rakitićeva reakcija je iznenadila sve

02.06.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Sevilla je pobjedom nad Romom po sedmi put osvojila trofej pobjednika Europske lige. I zato je u najpoznatijem andaluzijskom gradu u četvrtak za igrače održan veličanstveni doček

Nogometaši Seville, među kojima i 35-godišnji hrvatski igrač Ivan Rakitić proslavili su u četvrtak navečer naslov pobjednika Europske lige pred više desetaka tisuća navijača u tom gradu na jugu Španjolske.

Sevilla je u finalu igranom u srijedu u Budimpešti pobijedila Romu boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je utakmica završila 1:1.

Igrači su u četvrtak predvečer sletjeli zrakoplovom u Sevillu pa crvenim autobusom bez krova, na kojem je pisalo Campeones krenuli u središte grada. S ulica su im mahale tisuće razdraganih navijača obučenih u crvene i bijele majice. Dvojica kapetana Jesus Navas i Rakitić izašli su s peharom ispred lokalne fontane, na kojem tradicionalno slave uspjehe, gdje su ih čekali okupljeni navijači.

Igrači su se zatim s gradskog balkona obratili mnoštvu na trgu.

Među govornicima bio je i srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je par dana uoči finalne utakmice objavio tužnu vijest, odnosno kako su on i supruga Anastasija doživjeli tragediju. Naime, u petom mjesecu došlo do prekida trudnoće.

Inače, Nemanjin brat Dragiša, u ožujku je doživio srčani udar tijekom utakmice, i nekoliko minuta praktički je bio klinički mrtav. Ipak, brzom reakcijom liječnika, život mu je spašen. I zato su Nemanjine suze imale dodatnu emociju, a dok je govorio navijačima, veliku mu je podršku pružio upravo naš Ivan Rakitić.