NI 'D' OD DERBIJA

Srpski mediji uživaju u 'debaklu hrvatskog prvaka'; evo što sve pišu!

04.10.2016 u 09:10

Bionic
Reading

U drugom kolu ABA lige Crvena zvezda je u Beogradu uvjerljivo svladala Cedevitu (88:64), a srpski mediji uživaju u razbijanju hrvatskog prvaka

U ponedjeljak navečer srpska momčad nanijela je drugi poraz Cedeviti u regionalnoj ligi, a trijumf 'crveno-belih' od 24 koša razlike oduševio je novinare srpskih portala.

Kurir piše kako su zvezdaši tricama izrešetali Zagrepčane i spominje šest prošlosezonskih utakmica (3-3), od kojih je beogradska momčad dobila tri najvažnije, pa zaključuje kako se ovim razbijanjem nabija kompleks hrvatskoj momčadi. U tekstu se govori i o očajnom šutu Cedevite koja nije znala odgovoriti na Zvezdinu obranu.

Telegraf u svojem izvještaju piše o gaženju hrvatskog prvaka i kako je fenomenalna obrana bila ključ te izdvaja Jovića sa 16 asistencija, koliko ih je imala cijela momčad Cedevite.

Mondo je izašao s naslovom 'Zvezda razbila Cedevitu, ni 'D' o derbija', a napominje se kako su gosti deklasirani, da su doživjeli pravi debakl i, kako igraju, da bi lako moglo biti da se uopće ne nađu među četiri najbolja sastava regularnog dijela. Isti portal prenosi izjavu trenera Cedevite Veljka Mršića:

'Za derbi su potrebne dvije ekipe, a ovog puta je na terenu postojala samo jedna. Mi smo bili tu samo zato što smo morali. Ono što smo prikazali bilo je jako loše. Zvezda nas je agresivnom igrom natjerala na greške. Mi nismo postojali.'

B92 piše kako će se utakmica pamtiti po fantastičnoj šuterskoj predstavi Zvezdinih igrača koji su ubacili 14 trica od 30 pokušaja i da su gosti uništeni jer nisu mogli pronaći način da odgovore na defanzivnu igru domaćina.