UOČI FINALA LIGE UEFA

Srna želi trofej kao utjehu za Dinamove uspjehe

19.05.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar u srijedu će igrati najveću utakmicu u povijesti kluba - finale Lige UEFA. A naš Darijo Srna bit će prvi Hrvat s kapetanskom vrpcom koji bi mogao preuzeti pobjednički pokal. S druge strane stajat će Werder

Kapetan Šahtara i naše nogometne reprezentacije Darijo Srna mogao bi ući u povijest kao prvi Hrvat koji će preuzeti pokal pobjednika Lige UEFA. Da bi to učinio, njegov Šahtar sutra u Istanbulu mora pobijediti njemački Werder, a taj će ogled biti ujedno i jubilarni 60. za ukrajinsku momčad u europskim kupovima.

'Ulaskom u finale vratilo mi se sve ono što sam izgubio s Hrvatskom protiv reprezentacije Turske, u četvrtfinalu Eura prošle godine. Vjerujem da ću sa Šahtarom stići do kraja, odnosno da ćemo osvojiti trofej', izjavio je Srna o svojim očekivanjima za srpski Blic.

Može li plasman u finale Uefe nadomjestiti gubitak naslova ukrajinskog prvenstva od najvećeg rivala - Dinama?

'Sigurno je da nas očekuje najvažnija utakmica u povijesti kluba. U domaćem prvenstvu u posljednjih pet godina osvojili smo tri naslova. Stvari se brzo mijenjaju, konkurencija se pojačava i to je dobro. Ukrajinsko polufinale u najmasovnijem europskom natjecanju, iz kojeg smo eliminirali upravo Dinamo, samo je dodatni dokaz da je liga veoma jaka.'

Kao hajdukovca, oneraspoložilo ga je još jedno slavlje Dinama. Onog zagrebačkog:
'Ja sam hajdukovac i jako mi je teško palo što je Dinamo četvrti put uzastopno postao prvak.'

Jaka liga znači i jaku reprezentaciju, je li takav slučaj i s Ukrajincima?
'Njihova selekcija će biti najveći konkurent Hrvatskoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Englezi su se uspjeli oporaviti od šoka koji smo im priredili u kvalifikacijama za Euro i sada su najbliži prvom mjestu u grupi', dodao je Srna i novinaru Blica otkrio da bi ga formiranje Balkanske lige razveselilo. Doduše, Srna kaže da nije siguran je li sada vrijeme za njeno formiranje.

Je li se približio rastanak s Donjeckom?

'Mnogo toga ovisi o čelnicima kluba. Financijska situacija mi je bitna, ali sigurno je da neću ići s konja na magarca. Zanimaju me isključivo klubovi iz najjačih liga, i to oni koji se bore za europski vrh', završio je Srna.

PUT DO FINALA UEFA KUPA

Šesnaestina finala
Šahtar - Tottenham (2:0, 1:1)
Werder - Milan (1:1, 2:2)

Osmina finala
Šahtar - CSKA Moskva (0:1, 2:0)
Werder - St. Etien (1:0, 2:2)

Četvrtfinale
Šahtar - Olympique Marseille (2:0, 2:1)
Werder - Udinese (3:1, 3:3)

Polufinale
Šahtar - Dinamo Kijev (1:1, 2:1)
Werder - HSV

Finale - 20. svibnja u Istanbulu, 20.45