LIGA PRVAKA

Hrvat sa Šahtarom šokirao Barcu, Dortmund srušio Newcastle

07.11.2023 u 21:43

Bionic
Reading

U susretu 4. kola H skupine nogometne Lige prvaka Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, je u Hamburgu pobijedio Barcelonu sa 1-0 vrativši se u igru za plasman u osminu finala

U susretu 4. kola H skupine nogometne Lige prvaka Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, je u Hamburgu pobijedio Barcelonu sa 1-0 vrativši se u igru za plasman u osminu finala.

Nakon tri uvodne pobjede, španjolski velikan je u Hamburgu mogao potvrditi prolaz u osminu finala, međutim Šahtar je šokirao Katalonce ostvarivši veliku pobjedu.

Pogodak odluke zabio je Danilo Sikan u 40. minuti.

Ukrajinski sastav je prvi zaprijetio, u 15. minuti je pucao Mikola Matvienko pucao, ali je Marc Andre ter Stegen bio spreman. Barcelona u prvih pola sata nije pokazala praktički ništa, tek se u završnici poluvremena probudila. No, pogodak je ipak postigao domaćin u 40. minuti. Giorgi Gočolešvili je odlično ubacio s desnoga krila, a Danilo Sikan glavom fantastično pogodio za 1-0.

Domaćin je prvi zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Gočolešvili je u 48. minuti zaprijetio, ali je Barcin vratar bio spreman. Barcin trener Xavi je u 60. minuti napravio čak četiri izmjene kako bi podigao ritam igre. Barca je opasno stisnula suparnika, ali nije uspjela izjednačiti. Gosti su tijekom utakmice uputili samo jedan udarac u okvir ukrajinskih vrata.

Barcelona vodi na ljestvici s devet bodova, Porto i Šahtar imaju po šest bodova, dok su Belgijanci na dnu bez bodova.

Standings provided by Sofascore

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

U susretu 4. kola F skupine Borussia Dortmund je pobijedila Newcastle United sa 2-0 i barem privremenio preuzela vodstvo na ljestvici.

Domaćin je poveo u 26. minuti golom Niclasa Fullkruga, a pobjedu je potvrdio Julian Brandt u 79. minuti.

Borussija vodi na ljestvici sa sedam bodova, PSG ima šest, Newcastle United četiri, a Milan je na dnu s dva boda.

Standings provided by Sofascore