LIGA PRVAKA

Srna i Eduardo testiraju europskog prvaka

23.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Najzanimljivija utakmica večeri vjerojatno je ona između Šahtara i Chelsea, ne samo zbog Darija Srne i Eduarda da Silve, već i zbog činjenice da su posrijedi dvije ekipe koje čvrsto drže prvo mjesto u nacionalnom prvenstvu

Osim utakmice Dinama i PSG-a, ovoga nas tjedna očekuje sva sila sjajnih susreta u elitnom europskom natjecanju, Ligi prvaka. Za vas smo pripremili uvod u utakmice prvog dana trećeg kola, koje ćete moći pratiti preko MAXtv-a na kanalima Arenasporta, a pojedine utakmice možete pogledati i na match.tportal.hr i community portalu Tribina.hr

Novo kolo Lige prvaka otvorit će Spartak i Benfica na stadionu Luzhniki u Moskvi, u dvoboju koji bi mogao imati direktan utjecaj na to tko će proći kao ipak drugoplasirana momčad grupe G, budući da je teško vjerovati da će na prvom mjestu netko uspjeti zamijeniti Barcelonu. Spartak je u posljednjem kolu poražen u gostima kod Anžija, golom u posljednjoj minuti, a muče ih ozljede i suspenzije ključnih igrača poput McGeadyja, Romula i Insuarraldea. Benfica dolazi bez kapetana Luisaa, ali s dobrom serijom rezultata iza sebe te sjajnim terecetom u ofenzivnom dijelu veznog reda Aimar-Gaitan-Salvio.

Zanimljivu utakmicu možemo očekivati u Lilleu, gdje će domaća momčad imati težak zadatak pokušati doći do prvih bodova protiv možda i najuvjerljivije momčadi u Europi ovoga trenutka, minhenskog Bayerna. Ambicije domaćina sigurno sežu dalje od prosječne pozicije u domaćem prvenstvu te epizode uloge u Ligi prvaka, ali igrački egzodus koji ih potresa svakog ljeta (ovoga je otišao Hazard) odrazio se na razinu igara ekipe. Bayern će također pošto-poto pokušati doći do bodova, jer Bavarci nisu planirali poraz u Bjelorusiji koji im se dogodio u prošlom kolu.

Uključite se u raspravu o ovoj temi i 3. kolu Lige prvaka na community portalu Tribina.hr.

Franck Ribery vraća se u klub svoje mladosti, gdje je proveo četiri godine u omladinskom pogonu, a prije utakmice progovorio je o tome što mu znači ponovo se naći u tom gradu: 'Uz ovaj me klub vežu samo lijepe uspomene. Iznimno sam uzbuđen što ću izaći na teren novog stadiona dok će na tribinama biti dobar dio mojih prijatelja i obitelji.'

Darijo Srna ponijet će kapetansku traku protiv Chelsea, aktualnog prvaka Europe i vodeće momčadi Premiershipa


Najzanimljivija utakmica večeri vjerojatno je ona između Šahtara i Chelsea, ne samo zbog Darija Srne i Eduarda da Silve, već i zbog činjenice da su posrijedi dvije ekipe koje čvrsto drže prvo mjesto u nacionalnom prvenstvu. Ukrajinci su dosad ostvarili svih 12 pobjeda, čime se njihova serija proteže na nevjerojatnu 21 pobjedu zaredom u prvenstvu Ukrajine. Darijo Srna ponijet će kapetansku traku protiv Chelsea, aktualnog prvaka Europe i trenutačno vodeće momčadi engleskog prvenstva, koja je za vikend odigrala ljepoticu kola u Engleskoj, pobijedivši Tottenham na White Hart Laneu s dojmljivih 4:2. Obje ekipe imaju vrlo uzbudljive te iznimno kreativne igrače, pa ostaje da vidimo mogu li Mhitaryan, Willian i Douglas biti uspješniji od Mate, Hazarda i Oscara.

Već na samom početku sezone sir Alex Ferguson nalazi se u silnim problemima s ozljedama igrača, posebice u zadnjoj liniji. Protiv treće momčadi portugalskog prvenstva, koja igra izuzetno čvrsto i disciplinirano, legendarni će Škot na teren izvesti sastav bez Ferdinanda, Vidića, Smallinga i Evre, redom ključnih igrača zadnje linije. Kada se tome pribroji da veteran Scholes ne može izdržati težak ritam utakmica subota/utorak/srijeda, onda je jasno u kakvom će šarolikom sastavu istrčati Crveni vragovi. Iz njihove perspektive, nada ostaje da će fantastični napadački tandem Rooney - Van Persie uspjeti zabiti pokoji gol više ili bi u protivnom Braga mogla otrgnuti koji bod na Old Traffordu.

Nakon golijade u La Coruni, iz koje se Barcelona vratila s pobjedom 5:4, na svome Camp Nou dočekuju legendarnu škotsku 'keltsku' momčad, Celtic. Jedini je ovo dvoboj koji će se odigrati u utorak, a u kojem ćemo na terenu vidjeti dva bivša europska prvaka. Celtic se tim trofejem okrunio 1967., kada su senzacionalno pobijedili milanski Inter, dok je Barcelona trijumfirala dosad četiri puta, od čega tri puta u posljednjih osam godina. Katalonci su dosad u prvenstvu remizirali samo jednom, u pretposljednjem kolu protiv madridskom Reala, a fascinantno je da u prosjeku postižu tri pogotka po utakmici. Upravo će im napadački učinak biti potreban, pošto će ponovo istrčati bez gotovo cijele obrane, kako su i dalje ozlijeđeni Alvec, Pique i Puyol.