STRAH OD VODE

Sramota u Riju; australski trener povukao drastičan potez

05.08.2016 u 09:03

Bionic
Reading

Puno toga se pisalo o katastrofalnoj kvaliteti vode u kojoj se održavaju plivačka i veslačka natjecanja na Olimpijskim igrama. U četvrtak se na drastičan potez odlučio jedan od glavnih trenera australske plivačke reprezentacije Michael Bohl

Bohl je stigao u plivački centar u Barra da Tijuci sa svojim zvijezdama Mitchom Larkinom, Grantom Irvineom i Emmom McKeon, no kada je vidio kako izgleda voda u bazenu za trening, zabranio im je da uđu unutra te ih je odveo na glavni bazen gdje će se održavati plivačka natjecanja.

'Voda je izgledala mutno, nisam želi da riskiraju nekakvu infekciju očiju ili ušiju. Voda je prvo izgledala dobro, ljudi su plivali, ali se iznenada sve promijenilo', rekao je Bohl koji je o svemu obavijestio i Međunarodnu organizaciju za vodene sportove (FINA) kao i organizatore Igara.

Inače, Bohl nije imao zamjerke na kvalitetu vode u glavnom bazenu, nego samo u onome za trening, a kako će se sve razriješiti, ostaje nam vidjeti. Nažalost, imamo osjećaj da ovo neće biti prvi takav slučaj.