penal a nikog u 16-ercu

Sramota! U pet dana dvije skandalozne pogreške španjolskog suca

01.12.2017 u 08:29

Bionic
Reading

Španjolski nogometni sudac u nepunih tjedan dana napravio je takve dvije greške da bi se trebao zapitati ima li smisla nastaviti se baviti ovim poslom

Sudac Ignacio Iglesias, kojem se cijeli nogometni svijet smije nakon nedjeljne odluke u derbiju španjolske lige između Valencije i Barcelone, kada je lopta za metar prešla gol-crtu a on pogodak nije priznao, sada je napravio još jedan skandalozan propust.

>> I onda su hrvatski suci loši?! Pogledajte kako je Barca pokradena u derbiju

Već zbog te prethodne greške mnogi su se digli na zadnje noge i inzistiraju na što hitnijem uvođenju gol-tehnologije na španjolske nogometne terene. Jer ako ligu smatraju jednom od najboljih na svijetu, onda se takvi propusti ne bi smjeli događati.

  • +10
La liga, Valencia - FC Barcelona Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Heino Kalis

Ili barem mi tako mislimo jer ovog je četvrtka isti taj sudac, Ignacio Iglesias, napravio još jedan veliki previd i direktno oštetio drugoligaša s Tenerifa.

Naime pri rezultatu 0:1 za Tenerife sudac Iglesias domaćinu je poklonio penal za izjednačenje. Udarac Alvara Vazqueza rukom je zaustavio gostujući nogometaš Jorge Saenz, ali dobrih dva metra izvan 16-erca. No Iglesias je pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Gerard Moreno.

Espanyol je na kraju dobio utakmicu 3:2 te prošao u sljedeću rundu španjolskog Kupa kralja jer je prva utakmica na Kanarima završila 0:0. Međutim da taj penal nije dosuđen, u teoriji bi ostalo 2:2, a tim rezultatom dalje bi prošao Tenerife.