POPUT DIVERZANATA

Spriječen skandal, pod okriljem noći na Opus arenu pokušali unijeti zastavu s ustaškim simbolima

13.10.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Poraz na travnjaku je nadoknadiv, neke su štete trajne

Hrvatska je izgubila utakmicu kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu u Osijeku od Turske 0:1, ali nije značajnije ugrozila svoju poziciju po pitanju plasmana na Euro 2024. I dalje Zlatko Dalić i njegovi izabranici ovise sami o sebi i svojim igrama i tu je štetu lako sanirati, posebno kada se zna kakvu kvalitetu hrvatska nogometna reprezentacija posjeduje.

Nažalost, neke su štete trajne. Kao 'to smo javljali krajem prvog poluvremena utakmice skupina navijača zapjevala je ustašku koračnicu 'Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije. Kazna Uefe će biti drakonska. Što bi tek bilo da su u svojoj nakani uspjeli samozvani navijači koji su na Opus Arenu pokušao unijeti transparent s ustaškim simbolima.

Kako su objavile Sportske novosti, u noći sa subote na nedjelju, prije negoli je hrvatska reprezentacija došla na Opus Arenu i počela se pripremati za utakmicu s Turcima, nepoznati pojedinac ili više njih pokušao je izvesti noćnu diverziju.

S vanjske strane stadiona postavljen je transparent na kojem je crvenim slovima pisalo ustaško U. Ispod toga je bilo prekriženo 'HNS', a iznad poruka: 'Ima nas'.

Zaštitari i policija na vrijeme su to uočili. Da nisu i da su Vatreni samo trening odradili uz prisustvo takve poruke HNS bi bio suočen s još gorom kaznom nego što će biti ova za pjevanje na tribini.

Standings provided by Sofascore