disciplinski postupak

Ovo je fotografija ustaške zastave zbog koje Uefa kažnjava Hrvatsku i Vatrene!

15.09.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez čeka odluku Uefe koja je pokrenula disciplinski postupak zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatska - Latvija u Rijeci

Još tijekom utakmice navijači koji su unijeli zastavu su privedeni, a dan kasnije Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, kako je javio HNS.

>> Vatreni neće igrati na praznom stadionu u Osijeku! Evo detalja o posebnom članku Uefe

Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Isto tako je Hrvatski nogometni savez, isključivo u informativne svrhe, na svojim web stranicama objavio fotografiju koja dokazuje protupravno ponašanje i isticanje ustaške zastave, zabranjene zakonom Republike Hrvatske.

Kao što je vidljivo, u gornjem lijevom kutu zastave nalazi se zabranjeni, ustaški simbol, navodi HNS.

Koju će kaznu Uefa odrediti Hrvatskom nogometnom savezu nije poznato, ali vrlo je izgledno da će se sljedeća kvalifikacija utakmica protiv Turske, koja će se igrati 12. listopada na novom stadionu Opus Areni u Osijeku, održi bez navijača. No, ako Uefa odreže takvu kaznu pa naknadno HNS-u da se pozove na čanak 73, stadion bi ipak mogao biti pun. I to djece od 7 do 14 godina!

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL