nezadovoLJNI VRSALJKO

Sprema se novi senzacionalni transfer; Guardiola želi otpisanog Hrvata!

29.11.2017 u 14:07

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, prema pisanju španjolske Marce, navodno želi napustiti Atletico Madrid jer je nezadovoljan svojom ulogom u momčadi

Poznato je kako je 25-godišnji Šime Vrsaljko, koji u Atleticu na poziciji desnog braniča dijeli minutažu s 32-godišnjim Juanfranom, ove sezone odigrao tek tri utakmice u Primeri te po jednu u Ligi prvaka i Kupu kralja. Manje nego za hrvatsku reprezentaciju, za koju je u istom razdoblju igrao šest puta. No zanimljivo je bilo čuti objašnjenje trenera Diega Simeonea:

'Šime nam je važan, a kao i svi drugi važni igrači, on ima cijenu. Drago nam je da druge momčadi traže naše igrače i to je normalno. Zašto ne igra više? Šime je bio ozlijeđen. Kad je mogao igrati, bio je dobar, no utjecala je na njega i prisutnost Juanfrana koji kad igra također je dobar', objasnio je Argentinac Simeone.

Kako doznaju španjolski novinari, za Vrsaljka su velik interes pokazali Napoli i Manchester City, koji bi ga željeli dovesti već u zimskom prijelaznom roku.

Vrsaljko je u Atletico stigao u ljeto 2016. godine iz Sassuola te ga ugovor sa španjolskim prvoligašem veže do ljeta 2021. Zbog nezadovoljstva i ulogom u momčadi Vrsaljko je nedavno razgovarao s čelnicima Atletica te im je rekao 'kako traži nove izazove i da želi napustiti klub'.

I dosad je bilo zanimanja za hrvatskog braniča, ali je Atletico odlučno odbijao sve ponude. No sada je situacija drugačija jer, kako tvrdi Marca, Vrsaljko želi napustiti klub, a Napoli i Manchester City su jako zainteresirani da ga vide u svojim redovima. Posebno je intrigantan interes trenera Cityja Pepa Guardiole koji očito u mladom zadarskom nogometašu vidi potencijal i taj bi transfer zaista bio senzacionalan. No postavlja se pitanje koliko bi to bio dobar potez jer bi stigao u klub u kojem je konkurencija jača nego u Atleticu.

  • +3
Šime Vrsaljko Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Susana Vera