SLUŽBENO

Bio je hit trener u HT Prvoj ligi, a sada će pokušati probuditi Zrinjski iz Mostara koji je daleko od vrha

28.12.2020 u 17:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener i bivši bosanskohercegovački reprezentativac Sergej Jakirović (44) imenovan je za novoga trenera Hrvatskog športskog kluba (HŠK) Zrinjskog iz Mostara, objavio je službeno klub na svojim Facebook stranicama

'HŠK Zrinjski službeno potvrđuje imenovanje Sergeja Jakirovića novim šefom stručnog stožera prve momčadi!', objavio je mostarski premijerligaš.

S njim je ugovor potpisan do sredine 2023. godine. Jakirović će na klupi HŠK Zrinjskog naslijediti Mladena Žižovića s kojim se uprava potkraj prošloga tjedna sporazumno razišla.

Pod njegovim vodstvom Zrinjski je u prvome dijelu sezone završio na šestome mjestu Premijer lige BiH s osvojena 32 boda, te zaostaje za prvoplasiranim Sarajevom 13 bodova.

Novi trener mostarske momčadi bi zbog mjera zabrane kretanja u Republici Hrvatskoj trebao preuzeti vodstvo kluba sredinom siječnja.

Iza 44-godišnjeg trenera rođenog u Mostaru su tri trenerska angažmana na klupama Sesveta, Gorice i Maribora.

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kao nogometaš karijeru je započeo u NK Neretvi iz Metkovića. Do igračkoga umirovljenja profesionalno je nastupao za 15-ak klubova iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Bugarske i Austrije.

Igrajući za NK Zagreb bio je najbolji asistent u sezoni 2004./05. i ostvario je transfer u CSKA Sofiju. Nastupajući za CSKA Sofiju 2005. godine igrao je u UEFA-inoj Ligi prvaka, a s Kamen Ingradom igrao je u Kupu UEFA.

Nastupio je i u pet navrata za bosanskohercegovačku izabranu nogometnu vrstu.