Neobična situacija

Sportski arbitražni sud zabranio Rusiji da nastupa pod svojim imenom pa će na rukometnom SP-u nastupati bez obilježja

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.12.2020 22:18
  • Objavljeno 26.12.2020 u 22:18
Ruska nogometna liga

Ruska nogometna liga

Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom 'ekipa Ruske rukometne federacije' (RHF), a neće smjeti koristiti niti jedan državni simbol

Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom 'ekipa Ruske rukometne federacije' (RHF), a neće smjeti koristiti niti jedan državni simbol, objavila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Sportski arbitražni sud (CAS) je prošlog tjedna smanjio Rusiji zabranu nastupa na velikim natjecanjima sa četiri na dvije godine, no kazna traje do 16. prosinca 2022. godine. Stoga je ruskim rukometašima zabranjen nastup na SP-u pod ruskom zastavom i grbom.

Umjesto državne zastave, vijorit će se zastava sa logom Rukometnog saveza Rusije, koja inače sadrži iste boje kao i ruska zastava. Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna Međunarodne rukometne federacije.

'Međunarodna rukometna federacija (IHF) usko surađuje s Međunarodnim olimpijskim odborom (IOC) i Ruskim olimpijskim odborom kako bi osigurala ispunjavanje svih zahtjeva u vezi s odlukom CAS-a', objavi oje IHF.

RHF će igrati u skupini H s Bjelorusijom, Slovenijom i Južnom Korejom.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, na kojem nastupa i hrvartska vrsta, održat će se od 13. do 31. siječnja 2021. godine.