tko umjesto červara?

Legendarni hrvatski rukometni reprezentativac iznio vrlo kritički stav o Veselinu Vujoviću, a onda mu stigao odgovor crnogorskog trenera

25.12.2020 u 20:24

Bionic
Reading

Iako je od gostovanja na jednom podcastu proteklo više od dva tjedna, ovog petka, na Božić, pojavila se u medijskom prostoru izjava bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Gorana Šprema, a u kojoj je iznio svoj subjektivni stav od Veselinu Vujoviću, crnogorskom rukometnom stručnjaku, kojeg bi neki htjeli za izbornika hrvatske reprezentacije

'Veselin Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Igrao je u Barceloni. Međutim, ne želim mnogo pričati o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on apsolutni bezveznjak, zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, dobio je priliku u hrvatskom rukometu i to nije zaslužio i nije iskoristio, napravio je sve negativno. Njegove trenerske i ljudske kvalitete su jednake nuli i nemoj mi ga više spominjati', izjavio je Goran Šprem, bivši hrvatski reprezentativac i osvajač svjetskog i olimpijskog zlata te još dva svjetska srebra. Dakle, bivši rukometaš koji ima osnova za reći nešto ovakvo.

Veselin Vujović javio se preko portala Index.hr i odgovorio Špremu.

'Ne znam što je razlog da čovjek da takvu izjavu. Ja Gorana Šprema znam kao jednog sjajnog igrača koji je sudjelovao u povijesnim rezultatima hrvatske reprezentacije i kao jednog simpatičnog komentatora koji je znao zanimljivo komentirati nastupe reprezentacije ili događanja na svjetskoj sceni. Ja sam se s njim sreo jednom ili dva puta u životu i tada smo se pozdravili s 'dobar dan'. Niti znam kakav je čovjek niti bih se usudio kazati kakav je čovjek. Ne znam kako možete donijeti jednu takvu ocjenu, reći jednu takvu stvar za osobu koju ne poznajete'.

I nije Vujović stao.

'Reći ovako za nekoga da je marginalan je malo pregrubo. Ne znam razloge. Ja za njega ne mogu reći ništa loše, a on ako misli da sam ja loš čovjek, to je njegovo mišljenje i on na njega ima pravo. Iskreno ne znam zašto je to rekao, a mislim da bi trebao biti dovoljno pametan da zna kako pljujući druge ne postaješ veći. Nije mi svejedno što sam to pročitao. Krivo mi je što je ta izjava izašla u javnost'.