OLIMPIJADA ZDRAVLJA

Sportske lopte Dječjem domu Laduč

02.04.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Humanitarno-sportska priredba pod geslom Darujmo djeci loptu okupila učenike iz devet zagrebačkih osnovnih škola

Olimpijada zdravlja, humanitarna manifestaciju pod geslom Darujmo djeci loptu, na Jarunu je okupila učenike iz devet zagrebačkih osnovnih škola, koji su trčali uz jezero, igrali nogomet, badminton, graničar i odbojku.

'Posebno veseli dolazak mališana iz Dječjeg doma Laduč, koji su nagrađeni peharom i medaljama, a posebno su ih razveselile sportske lopte koje su donijeli posjetitelji manifestacije', istaknula je dr. Vesna Vučičević iz Udruge Medikus, koja je s Društvom za sportsku rekreaciju Sport za Sve Centar i Udrugom za prevenciju prekomjerne težine organizirala jarunsku priredbu pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Najmlađi su se okušali u bacanju koluta i kuglanju. Istodobno, roditelji i stariji posjetitelji mogli su provjeriti tlak i poslušati prehrambene savjete nutricionista.

Nakon natjecanja sudionici su se uz glazbenu pratnju okupili i složno vježbali na znak voditelja zumba fitnesa, disco aerobike i tai chija.

Olimpijadi zdravlja odazvali su se sportaši iz osnovnih škola Vukomerec, Bartola Kašića, Ivana Meštrovića, Alojzija Stepinca, Prečkog, Špansko-Oranica, Matije Gupca, Kralja Tomislava i Augusta Šenoe.

Svrsishodno provedenom vremenu na jarunskim terenima pokraj Malog jezera pridonijeli su Maja Flego Ostović, Davor Gagro, Kristina Kobeščak, Branka Lepoglavec Čiček, dr. Mihaela Gunjača, Renata Golubić, Hrvoje Habuš, Mirela Vidović, dr. Vesna Vučičević, Vesna Pavičić, Marijeta Mudrovčić, Sandra Vidović, Dragutin Habuš, Ines Marinac, Nikolas Maričić Wolf, Dino Bartoluci, Iva Sundji, Niko Šekerija, Sanja Linarić, Karolina Muža, Marko Domiterk, Andrea Francetić i Natalija Karabeg.