NOGOMETNA BITKA ZA GRAD

Split pripremio recept za derbi s Hajdukom

20.09.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Najzanimljiviji subotnji ogled MAXtv Prve lige je 'derbi Sv. Duje' između Splita i Hajduka koji se igra s početkom u a9 sati


Kazat će navijači Splita da njihova momčad ne igra loše, no rezultat izostaje. Liga 10 je puno izjednačenije negoli su to mnogi mislili pa se tako bodovi mogu izgubiti svugdje, nema više lakih utakmica. A crvenima su vjerojatno najgore ove s Hajdukom, jer tu obično najlošije prolaze. Lani su izgubili obje kod kuće, sve skupa u četiri utakmice osvojili jedan bod do kojeg su došli bunkerom na Poljudu.

'Što se tiče bodovne situacije, gradski derbi ne dočekujemo u najboljem raspoloženju. Nemamo previše razloga za zadovoljstvo što se tiče našeg dosadašnjeg bodovnog učinka, ali možemo biti zadovoljni prošlom utakmicom iako nismo osvojili sva tri boda. Prije svega me veseli igra Sokola i činjenica da smo se dva puta vratili iz rezultatskog zaostatka, a igrali smo bez petorice bitnih igrača. Vjerujem da ćemo i protiv Hajduka pronaći način da budemo zadovoljni realizacijom. Moramo se potruditi da goste svedemo na minimum prilika za što će biti potrebno ponoviti igre iz naših europskih utakmica gdje smo znali sačuvati svoju mrežu,' rekao je trener Matić u najavi utakmice.


Kao putokaz uspjeha ističe nastup Zagreba koji je kaznio riskantnu igru Hajduka prvo poluvrijeme, no pitanje je može li to biti pravi smjer. U toj utakmici je Hajduk do 15. minute promašio tri puta praktički prazan gol iz peterca, dok je Zagreb poveo u prvoj minuti pogotkom s 25 metara. Teško se nadati reprizi takvih događaja...

'Kouassi je taj igrač koji u zadnje vrijeme na sebe skreće pozornost. Ne smijemo izostaviti Sušića i Caktaša, a igrač koji daje plemenitost njihovoj igri je Mezga. Na njih treba obratiti posebnu pozornost,' dodao je strateg domaćih.

Split se ne namjerava braniti na svom terenu, trener Matić će na zadnju liniju Hajduka poslati Bilića i Cikalleshija:

'Idemo s dva napadača i vjerujem da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način. Još imamo nekakvih malih nedoumica oko sastava, ali uglavnom znamo kako ćemo igrati.'

Zbog kartona nema defanzivnog veznjaka Dujmovića, dok su ozlijeđeni ofenzivci Belle i Erceg.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Hajduk (pre)dugo ne zna za pobjedu. Protiv Zagreba su odmah na početku gubili 2:0, pa se uspjeli vratiti, na koncu imali i vratnicu. Ne treba biti nogometni genij za vidjeti što kod njih ne valja. Trener Tudor inzistira na napadačkoj i riskantnoj igri u kojoj do izražaja dolaze individualne slabosti pojedinaca. Nedostatak pravog zadnjeg veznog pruža suparnicima prilično lagane napade 'licem' na posljednju liniju. Na lijevom boku Jozinović očito ne može odgovoriti zahtjevima modernog nogometa...

'Sigurno nije ugodno, no to je i motiv za dalje. Protiv Zagreba smo igrali napadački, a na koncu osvojili 'mršavi' bod. Nadam se da će sve čemu težimo doći na naplatu,' rekao je pomoćni trener Vukas.

Naime, onaj glavni Tudor je propustio nekoliko posljednjih treninga zbog viroze. Ista je mučila Maloču i Milovića koji su nisu bili na zadnjem treningu, ipak njihov nastup ne bi smio biti upitan.

Bilo je govora o tome da će mladi Milić preseliti na tribine jer je odbio produljiti ugovor, no kako mu je zasad jedina alternativa spomenuti Jozinović, čini se kako će mu progledati kroz prste. Barem za sad.

Sigurno je kako zbog kartona neće biti Bradarića, dok su ozlijeđeni Bašić i Mikanović. Ruku na srce, nije riječ o hendikepu koji bi Hajduku trebao stvoriti nepremostive probleme.

'Split igra drugačije od Zagreba, s više agresije. Nadam se kako će to završiti povoljno za nas,' rekao je Vukas.

Po stilu igre Hajduka, Zagreb bi mu trebao više odgovarati, no nogomet je varljiva igra. Nekada iz jedne prilike zabiješ i pobijediš, nekada ih promašiš desetak pa izgubiš. Na žalost navijača Hajduka, njima se u posljednje vrijeme češće događa ovo potonje.