EP U PIKADU

Split Londra prvak Europe: Ovo je nešto nevjerojatno!

07.06.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnici odlično su započeli nastup na Europskom prvenstvu u pikadu koje se ovog tjedna održava u Poreču, već u prvoj službenoj disciplini, Eurokupu, u elitnoj kategoriji kod seniora u konkurenciji 49 ekipa iz cijele Europe u finalu su igrale dva splitska kluba, a naslovom prvaka okitila se Split Londra koja je u finalu pobijedila Dioklecijan.

"Ovo je nešto nevjerojatno, da se u ovako jakoj konkurenciji do finala probiju dvije ekipe iz praktički istog kluba. Dioklecijan je potekao iz našeg kluba i osamostalio se, ali mi i dalje funkcioniramo kao da smo jedan klub, odnosi su bliski i prijateljski. Osim naravno kada se nađemo na suprotnim stranama 'terena'", rekao je Jurica Blažević, osnivač i predsjednik Pikado kluba Split Londra.

Splićani su kroz turnir imali nekoliko teških okršaja, posebno protiv snažnih njemačkih ekipa koje su svi vidjeli kao favorite za zlato, ali su se na kraju morale zadovoljiti trećim i četvrtim mjestom. Unatoč tome što Njemačka ima jednak broj registriranih pikado igrača kao Hrvatska stanovnika.

Najatraktivniji pikado je viđen u finalu u koje je Dioklecijan ušao furiozno i s ekspresnih 3-0, 3-0 slavio u prvoj utakmici i tako nadoknadio svoj hendikep jer su se u finale plasirali kroz repasaž. U odlučujućoj utakmici prvi meč je dobila Londra (3-2), Dioklecijan je izjednačio (3-1), a u odlučujućem meču ključni bod za pobjedu Londre (3-1) donio je Romeo Grbavac.

Tako su se na krov Europe uspeli Danijel Ivezić, Ivan Bilela, Ivica Cavrić, Vedran Dukić, Ante Jurić i Grbavac, uz naravno neizostavnog Blaževića. Za Dioklecijan, koji je jedina dva poraza na turniru doživio upravo od Londre, nastupili su Igor Šestan, Robert Marijanović, Oliver Ferenc, Slavko Brzić, Miro Milković i Restović. Od naših ekipa još je Posejdon 2 iz Kaštela osvojio sedmo, te zagrebački Janje Alfa Team deveto mjesto.

U konkurenciji dama po običaju su dominirale njemačke i češke ekipe, dok je najbolji plasman od naših predstavnica ostvarila zagrebačka ekipa A1 Team koja je završila na 13. mjestu. U B kategoriji kod seniora sedmo mjesto je osvojio zagrebački Team Coloseum, dok je u C kategoriji peta bila ekipa Kastav. Ukupno je na Eurokupu nastupilo 150 ekipa iz 20 europskih zemalja, odnosno oko 1.000 igrača.