PIKADO - završnica kupa RH

Splićanke iz Bile Boje i zaprešićki Ban Jelačić obranili titule

23.09.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Splitska ekipa Bila Boja kod dama, te Ban Jelačić iz Zaprešića u muškoj konkurenciji obranili su prošlogodišnje naslove pobjednika na jubilarnoj 20. završnici kupa RH koja je održana u nedjelju u Sportskoj dvorani Osnovne škole Pušća.

Nastavljena je dominacija Splićanki jer su od 2008. godine, od kada se igra kup za seniorke, svaki put pobjednički pehar osvajale ekipe iz Dioklecijanovog grada. Ovo je bio treći trijumf za redom ekipe za koju nastupaju Đurđica Delić, Jasna Šegvić, Rina Radun i Snježana Perišić, a ove godine imale su i veliko pojačanje u liku Vlatke Lešić, standardne reprezentativke.

Prve tri protivnice bile su im redom zagrebačke ekipe Trnine Ladies (pobjeda 4:1), Dream Team Kvim (3:2) i Coloseum (3:0), nakon čega su se sudarile s ljutim suparnicama iz ženske lige Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije i aktualnim prvakinjama Hrvatske, ekipom Tuning Caffe iz Stobreča. Nakon žestoke borbe Bila Boja je slavila rezultatom 3:2.

Tuning Caffe se kroz repasaž vratio u veliko finale, a u novom obračunu istih suparnica Bila Boja je pobjedom 3:1 potvrdila da su najbolja ekipa na turniru.

'Rini je danas rođendan i ova titula je naš poklon za nju', kratko je izjavila kapetanica Bile Boje Snježana Perišić.
Ban Jelačić je prošle godine iznenadio osvajanjem kupa, a ovog puta su opravdali status jednog od favorita. Kvartet Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Željko Grubišić i Željko Beber iznio je najveći teret, dok su Davor Gregurić i Ivan Bosak pružali podršku s klupe.

Zaprešićani su do titule došli pobjedama u skupini protiv zadarskog Novog Bokanjca (5:0) i zagrebačkog Quattra (3:2), nakon čega su na Listi 16 nadigrali 3M iz Zadra (3:0) i varaždinski Inporium (3:1). U susretu protiv jakog zagrebačkog predstavnika Janje Alfa Team su poveli 2:0, a onda je uslijedio trenutak opuštanja što su Zagrepčani kaznili za preokret i pobjedu 3:2 pa su Zaprešićani morali u repasaž.

Tu su se prvo obračunali s ekipom Posejdon 2 iz Kaštela (3:1), a zatim u finalu repasaža uzvratili Janje Alfa Teamu (3:2). U velikom finalu su morali dva puta pobijediti ekipu Dream Team Petrinja koja je bila iznenađenje ovogodišnjeg Kupa. U prvom susretu bilo je ekspresnih 3:0, u drugom su poveli 2:0 nakon pojedinačnih pobjeda Cavrića i Pečnjaka, da bi se Petrinjci vratili u život pobjedom u parovima za smanjenje rezultata na 2:1. Ključni bod za 3:1 i konačni trijumf donio je Željko Grubišić.

'Ovu titulu posvećujemo našim suprugama i djeci koji su sami doma dok mi treniramo i igramo utakmice', poručio je Ivica Cavrić koji je bio junak Zaprešićana i vukao ekipu tijekom cijelog turnira.

ZAVRŠNICA KUPA RH 2013.

Seniorke

1. BILA BOJA (Split)
2. TUNING CAFFE (Stobreč)
3. COLOSEUM (Zagreb)

Seniori
1. BAN JELAČIĆ (Zaprešić)
2. DREAM TEAM PETRINJA (Petrinja)
3. JANJE ALFA TEAM (Zagreb)