EUFORIJA

Španjolski mediji 'vrište': Totalni potop Hrvatske, snažna poruka ostatku Europe, moglo je biti više...

12.09.2018 u 08:41

Bionic
Reading

Uvjerljiv trijumf Španjolske protiv Hrvatske (6:0) u Ligi nacija očekivano je glavna tema u španjolskoj javnosti, oduševljenoj predstavom 'furije' pod vodstvom Luisa Enriquea

Marca donosi niz tekstova o veličanstvenoj pobjedi te navodi da je Španjolska poslala snažnu poruku ostatku kontinenta nakon što je razbila Hrvatsku 6:0. U izvještaju piše da su probuđena sjećanja na reprezentaciju koja je dominirala svijetom od 2008. do 2012. i da je to bila večer za zaborav za aktualnog viceprvaka svijeta. Ističe se da je Hrvatska imala dobrih 20 minuta, presingom radila probleme 'furiji', ali da je nakon toga sve bilo na strani domaćina.

AS piše da je Španjolska izgledala impresivno u dvije utakmice pod vodstvom Enriquea, da je Svjetsko prvenstvo izazvalo mamurluk, ali da se vratila fenomenalnom pobjedom protiv Hrvatske. Ističe se nevjerojatna izvedba Asensija, neumoljivo kažnjavanje suparničkih pogrešaka, a za Dalićeve izabranike taj medij kaže da su prekinute dobre vibracije i da će se vidjeti je li drugo mjesto na mundijalu bio tek bljesak.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Sport u svojem izvještaju tvrdi kako je Španjolska nadjačala Hrvatsku izravnim nogometom, a da su prave vođe bili Asensio i Saul. Španjolska je bila izravna, vertikalna i tlačila je Hrvatsku presingom, a taj medij dodaje da se vidi da je to trenerska ruka Enriquea. Zaključuje se da je Hrvatska potonula na terenu i da je mogla izgubiti još uvjerljivije.

Mundo Deportivo piše da je Španjolska prevladala početni presing Hrvatske iz kojeg su se rodile i pogreške igrača 'furije'. Ističe se da je za Hrvatsku loše krenulo nakon ozljede Vrsaljka, da je Modrić nakon prvih golova nestao s terena i da je za Hrvate zadnjih pola sata bilo beskonačno dugo, da su samo čekali da utakmica završi.