RIJEČ POBJEDNIKA

Evo kako je španjolski izbornik vidio slom Hrvatske, a jedno pitanje opako ga iživciralo

12.09.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Trener španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique smatra kako je Hrvatska igrala dobro početnih dvadeset minuta no da je nakon toga Španjolska u potpunosti potisnula svjetskog doprvaka

Rezultat takvog scenarija je nevjerojatnih 6:0 za domaćina, to je najteži poraz Hrvatske u povijesti.

'Pred sobom smo imali Hrvatsku, svjetskog doprvaka, reprezentaciju koja jako dobro igra presing. Bilo nam je teško iznijeti loptu prema naprijed. U početnih dvadeset minuta imali su svoje prilike no od tog trenutka sve se promijenilo', rekao je Enrique na konferenciji za medije u Elcheu nakon utakmice.

'Naš nogomet je zatim bio brz, okomit, dobar između linija...Ramos s promjenama smjera igre, dolasci bočnih igrača naprijed, Asensio sa svojim fantastičnim golovima i dodavanjima, točnost i brzina Rodriga...Gotovo sve mi se svidjelo', dodao je.

Španjolska je upisala i drugu pobjedu u Ligi nacija. U subotu je Londonu slavila s 2:1 nad Engleskom.

'Put za odlazak na 'Final four' je dobro utrt no još uvijek trebamo igrati doma s Engleskom te u gostima s Hrvatskom. Neće biti lako. Premda smo odigrali dobro ove dvije utakmice sada ću raditi na popravljanju onoga za što mislim da bi trebalo biti bolje', rekao je Enrique.

On je preuzeo klupu Španjolske nakon Svjetskog prvenstva na kojem je ispala u osmini finala od domaćina Rusije. Enrique je debitirao dvjema pobjedama, nad četvrtom momčadi s prvenstva te finalistom.

'Potisnuli smo reprezentaciju koja ima Rakitića i Modrića, a to nije lako. Sve nam je pošlo za rukom u ovoj utakmici', istaknuo je.

Španjolska je tim trijumfom upisala i šestu pobjedu na stadionu Martínez Valero izgrađenom 1976. U svih šest odigranih susreta ondje pobijedila je. Na samom kraju utakmice publika je skandirala ime Luisa Enriquea.

'Osjećao sam se neugodno, nisam to očekivao pa sam iznimno zahvalan publici. No igrači su ti koji su sve napravili', napomenuo je.

Enrique je počeo s tradicionalnim španjolskim sustavom 4-3-3 nastojeći što duže imati loptu u svom posjedu a kada ju ne bi imao njegovi igrači su pritiskali pokušavajući ju što prije oduzeti. Tim načinom igre se služio i u Barceloni kojoj je bio trener od ljeta 2014. do ljeta 2017.

'Bilo bi jako jednostavno reći da je ovo moja Španjolska, ona koja zabija puno golova a prima ih malo. Ovaj tjedan nam je sve odlično pošlo za rukom, no vidjet ćemo kako će biti u budućnosti', rekao je.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

'Bez obzira na rezultat protiv Hrvatske ovo je bila spektakularna večer jer sam vidio motivirane i odlične igrače. Kada igraju ovako kvalitetno, Španjolsku je teško zaustaviti', zaključio je.

Inače, španjolski novinari uspjeli su i naljutiti svojeg izbornika pitanjem o broju Realovih igrača u prvih 11. Bilo ih je čak šest...

'Nisam znao, a to me ni ne brine. Ovo je španjolska reprezentacija, nije važnoo jesu li igrači iz Reala ili Barcelone, ne gledam dres kluba kada slažem momčad. Kod mene će igrati samo najbolji.Ne zanimaju me klubovi, zanimaju me samo španjolski igrači', ljutio je odbrusio Enrique.