VELIKI RESPEKT

Španjolski izbornik najavio utakmicu protiv 'Kraljica šoka'; evo što smatra da bi moglo biti ključno u dvoboju s hrvatskim rukometašicama

Bionic
Reading

Izbornik španjolske rukometne reprezentacije José Ignacio Prades rekao je u četvrtak navečer kako maksimalno ozbiljno shvaća utakmicu protiv Hrvatske u kojoj će tražiti barem bod kojim bi se Španjolska plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

'Utakmica s Hrvatskom bit će nam još jedno finale. Znali smo da će se ova druga faza natjecanja sastojati od tri finala. Prvo je bilo jučer protiv Japana gdje smo se uvjerili kako je teško pobijediti', izjavio je Prades u obraćanju medijima.

Španjolska je u srijedu slavila 28-26 protiv Japana.

'Protiv Hrvatske ne očekujemo ništa lakše. Hrvatske igračice još uvijek imaju izgleda za prolazak, a bez obzira kako otvore utakmicu moramo imati na umu ono što su napravile protiv Argentine. Završni dio utakmice su odigrale jako dobro', rekao je Prades.

Hrvatska je u srijedu pobijedila Argentinu 28-22 premda je na poluvremenu gubila 12-14. 'Kraljice šoka' moraju pobijediti u petak u 20.30 sati kako bi održale nadu u prolazak skupine dok je Španjolskoj pred domaćom publikom u Torrevieji dovoljan bod za prolazak dalje.

'Hrvatska je na ovo Svjetsko prvenstvo došla kao brončana s posljednjeg Europskog prvenstva pa moramo biti na iznimno visokoj razini kako bi smo izgurali ovu utakmicu', rekao je španjolski izbornik.

'Naša ekipa ima samopouzdanja. Unatoč snažnom protivniku svjesni smo da nam je i bod iz te utakmice dovoljan da se plasiramo u četvrtfinale', dodao je.

Španjolska je dosad pobijedila Argentinu 29-13, Kinu 33-18, Austriju 31-19 i Japan 28-26.

'Bit će nam ključno održati igru u obrani na razini iz tih utakmica. Premda smo u posljednjem susretu primili puno golova to je zato što nas je Japan prilično iscrpio svojim načinom igre', napomenuo je Prades.

Rekao je i kako će biti važno da njegove igračice 'budu precizne pred protivničkim vratima i smanje broj izgubljenih lopti'.

Hrvatska, koja zbog zaraze koronavirusom ne može računati na vanjske igračice Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić, bila je izgubila od Japana 26-28. Prethodno je s te tri igračice slavila protiv Paragvaja 36-18 te u prvoj utakmici izgubila od Brazila 25-30.

Protiv Argentine su zaigrale novopridošle igračice Gabriela Gudelj iz čakovečkog Zrinskog i Tena Petika iz zagrebačke Lokomotive.

U posljednjem kolu u nedjelju Hrvatska će igrati protiv Austrije koja će nastupiti bez sedam igračica zaraženih koronavirusom dok će Španjolska igrati s Brazilom.