evo novog impulsa

Izbornik Šoštarić pohvalio je mladu rukometašicu, ali i pristup cijele ekipe: Možemo biti lošiji ili bolji, ali to je jedino što možemo...

08.12.2021 u 18:32

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom 28:22 protiv Argentine je otvorila drugi krug svjetskog prvenstva u Španjolskoj produživši nadu za plasman u četvrtfinale

'Bilo je teško, počeli smo odlično, onda smo 'zaštekali' u obrani. Nakon toga smo dobili nekoliko isključenja, neka čak i neopravdano. Imali smo i nekoliko ishitrenih udaraca nakon čega nas je Argentina ulovila i prestigla. Bilo je važno u poluvremenu uvjeriti cure da možemo. Znali smo da padaju u drugom dijelu u tempu. Na koncu su presudile naša 6-0 obrana i Tea na vratima', kazao je izbornik Šoštarić.

Hrvatske rukometašice dobro su krenule u susret, povele su 9:5, no od 18. minute postigle su samo tri, a primile čak devet golova, pa je Argentina na poluvremenu imala vodstvo 14:12. U nastavku susreta Hrvatska je uspjela preokrenuti rezultat i u zadnjih 10 minuta izboriti pobjedu.

Hrvatsku su do pobjede predvodile Stela Posavec s osam golova, Katarina Ježić i Valentina Blažević sa po četiri gola, dok je Tea Pijević imala 14 obrana. Kod Argentine najefikasnije su bile Malena Cavo i Luciana Mendoza sa po pet pogodaka.

'Bila je to naporna utakmica, dale smo sve od sebe i borile smo se od početka do kraja. Bilo je uspona i padova, no uspjelo smo izvući u zadnjih nekoliko minuta', rekla je Stela Posavec.

'Želimo i dalje dokazivati da smo dobra i kvalitetna ekipa premda nismo u punom sastavu. To nam je samo dodatan motiv da svaka igračica da još više od sebe. Ova je pobjeda za sve cure koje su u karanteni', dodala je.

Sjajnu predstavu pružila je i Tea Pijević koja je sakupila 14 obrana.

'Igrale smo za naše cure koje su ostale u samoizolaciji u drugom gradu. Čestitam suigračicama, stvarno im svaka čast, jurile su 60 minute u obranu i u napad', kazala je Pijević.

'Volim ovakve utakmice u kojima malo vodimo, malo gubimo, tako je zanimljivije. Znam da doma svi strepe, ali ovakve utakmice su najdraže', dodala je sa smiješkom.

Hrvatska će u drugom krugu odigrati još dvije utakmice, u petak (20.30 sati) protiv Španjolske te u nedjelju (18 sati) protiv Austrije.

'Iduća utakmica protiv Španjolske nam je najlakša od svih utakmica. Igramo s domćinom, koji sebe vidi ne samo u četvrtfinalu, već u polufinalu i finalu. Trebamo pokazati što znamo. Kako god da rezultat završi mi ćemo ostaviti srce na parketu. Mi dajemo sve od sebe, nekada na bolji, a nekada na lošiji način. Svi mogu biti ponosni kako se borimo', poručio je izbornik.