u čudu zbog grbića

Španjolci su zaprepašteni zbog Hrvata koji ih oduševljava, a novinar lista Marca zbog njega je poslao poruku izborniku Daliću!

19.10.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Kada je u ljeto 2020. godine Splićanin Ivo Grbić prešao iz zagrebačke lokomotive u Atletico Madrid mnogi su bili iznenađeni tim transferom vrijednim 3,5 milijuna eura

Nakon što je u prvoj sezoni upijao znanje i savjete od prvog golmana Jana Oblaka, slovenske zvijezde, u drugoj je sezoni mladi hrvatski golman Ivo Grbić čuda radio na golu francuskog Lillea gdje je bio na posudbi.

To je bilo dovoljno čelnicima Atletico Madrida da ga vrate u momčad, a u utakmici 9. kola španjolske La Lige Ivo Grbić je po četvrti put stao na gol svoje momčadi i to igrom slučaja. Naime, u 69. minuti zamijenio je Jana Oblaka koji je dobio potres mozga.

Ukratko, Atletico Madrid je slavio u Bilbaou kod Athletica 1:0 i time je stigao do trećeg mjesta na ljestvici.

No, ono što je najvažnije jest činjenica kako je 26-godišnji Grbić iskoristio priliku i svima u klubu je pokazao da na njega mogu računati.

Nahvalio ga je i trener Diego Simeone koji je između ostalog rekao nakon te utakmice protiv Athletica:

'Grbić je bio igrač odluke. Ono što je pokazao nakon ulaska u igru je veličanstveno. Jako sam sretan zbog njega jer moram vam ispričati kako je on divan dečko. On je primjer skromnog, poniznog radnika punog poštovanja i želje za učenjem. Ponavljam, bio je igrač odluke i to na ovako teškom gostovanju i vrućem terenu. Oduševljavao je svojim odličnim obranama, ali i mirnoćom. Grbić je živi primjer da vam se, ako se držite one poznate poslovice 'rad, rad i samo rad' na kraju to vrati i isplati', kazao je Simeone.

Da je Grbić važan dio Atletico Madrid pokazao je i na domaćoj utakmici protiv Rayo Vallecana koja je završila 1:1. Uostalom, Grbić je jedini gol na utakmici primio iz kaznenog udarca kada mu je zabio Falcao.

Nakon utakmice španjolski mediji opet su se raspisali o Grbiću koji ih je očito oduševio u ova dva nastupa kada je izostao Jan Oblak. Malo je reći kako su neki zaprepašteni…

'On je hobotnica, više nego dostojna zamjena za Oblaka. Takav golman zaslužuje ići u Katar na Svjetsko prvenstvo jer iako živi u sjeni ponajboljeg golmana svijeta, u posljednjih 110 minuta Grbić nas je natjerao da zaboravimo na Oblaka. Sjajno je branio i protiv Celte, a njegove parade protiv Athletica su već opjevane. Sada ističemo još jednu njegovu sjajnu predstavu, protiv Raya. Obranio je dva topovska udarca i nitko mu ne može prigovoriti što nije obranio penal. Nevjerojatno je da Zlatko Dalić ispred Grbića stavlja čak tri golmana iz HNL-a (Livaković, Ivušić i Kalinić). Ne vjerujemo da su oni bolji od Grbića. Mršavko (nadimak u Atleticu, op.a.) svakim nastupom daje razloge svojem izborniku da ga vodi u Katar', piše tiražni španjolski list Marca.

Ukratko, većina Španjolaca je u čudu što ovako dobar golman koji brani u velikom klubu kao što je Atletico Madrid u ovom trenutku nema sigurno mjesto za Katar. A s druge strane hrvatski izbornik Dalić ima slatke brige jer ako Grbić ovako nastavi nije nemoguće da dođe i blizu 'jedinice' u reprezentaciji.

Standings provided by Sofascore