real sve prati

Španjolci pišu o frustriranom Modriću, a on već zna kamo odlazi. Doznajemo detalje

30.08.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, usprkos nemoralnoj ponudi iz Saudijske Arabije, odlučio je ostati u Realu. Je li to bio dobar potez? Doznali smo neke nove zanimljive detalje...

Sudeći po početku sezone, čini se da će ovo biti jako teška godina za Luku Modrića, a on će početkom rujna proslaviti 38. rođendan. Na početku sezone u španjolskoj La Ligi u sve tri utakmice ulazio je kao rezerva uz ukupno mizernih 55 minuta na travnjaku. Od glavnog i nezamjenjivog veznog igrača Reala postao je tek peti izbor za veznjaka.

Je li to bio plan iskusnog trenera Carla Ancelottija i je li to rekao Modriću, nije poznato. No nema sumnje da ovakva situacija ne zadovoljava hrvatskog igrača i s pravom je ljutit, o čemu su se raspisali i gotovo svi španjolski mediji. Neki čak idu toliko daleko da pišu da je zbog te situacije poprilično frustriran.

'Hrvat jedini od šest Realovih veznjaka još nije bio u početnoj postavi. Tako se našao u situaciji koja mu je potpuno nepoznata i to u klubu čija je legenda. Naravno da ju je dočekao namrštenog izraza lica', piše između ostalog španjolski Relevo, uz dodatak da novi Ancelottijev sustav igre ima jednog veznjaka više nego ranije.

Stoga se postavlja pitanje hoće li Modrić i dalje šutjeti i čekati priliku s klupe te dobivati mrvice ili će tražiti razgovor s trenerom Ancelottijem.

U svakom slučaju, nakon što je tijekom kratke stanke posjetio hrvatsku obalu te se na otoku Šipanu nedaleko od Dubrovnika družio s Davidom Beckhamom, počele su kružiti priče da dogovaraju transfer u Inter iz Miamija, u kojem je legendarni Englez većinski vlasnik. Uostalom, ako je uspio dovesti Lionela Messija, kako ne bi uspio na to nagovoriti Luku Modrića?

No svi oni koji poznaju Modrića, koji je podrijetlom iz dalmatinskog krša, točnije iz Zatona Obrovačkog nedaleko od Obrovca, uvjereni su da se neće predati. Novinari koji svakodnevno prate Real uvjereni su da će on vratiti ulogu nezamjenjivog, a posebno hvale njegov angažman na treninzima, na kojima se pokušava nametnuti.

Također svi hvale, usprkos situaciji u kojoj se našao, njegovo ponašanje na klupi i u svlačionici te odnos prema suigračima. Svi naglašavaju da je to za primjer svim veteranima. Zapravo svim velikim nogometašima.

'Modrić zna da je sezona duga i ne želi se od Reala oprostiti iz pozadine. Želi to napraviti opet kao glavni, odlučujući igrač, i to u dijelu sezone u kojem će klub igrati za trofeje. Najbolji dokaz Modrićeve pobune je to što je usprkos poodmakloj dobi nastavio igrati za Hrvatsku do Eura idućeg ljeta, kada i s reprezentacijom želi uzeti trofej', navodi dobro upućeni španjolski novinar.

S druge strane, od ljudi bliskih Modriću posljednjih tjedana moglo se čuti da ga je tijekom ljeta osobno nazvao princ Mohamed bin Salman Al Saud, koji kontrolira nogometnu ligu u Saudijskoj Arabiji. Naime ondj u vlasništvo najjačih klubova mogu doći samo tvrtke koje surađuju s javnim investicijskim fondom pod kontrolom princa.

Tako se doznaje da su Modrić i njegov menadžer Davor Ćurković dobili na stol nemoralnu ponudu koja je, s početnih 50 milijuna eura neto po sezoni, navodno povećana na okruglih 100 milijuna eura godišnje! Navodno je ugovor već pripremljen, osigurana je najbolja škola za Modrićevu djecu te mu je ponuđen i bonus za promociju Saudijske Arabije kao kandidata za organizaciju Svjetskog prvenstva.

Usprkos toj nemoralnoj ponudi, Modrić se pristojno zahvalio princu jer je želio još jednu sezonu odigrati u Realu, klubu u koji je stigao 2012. i u kojem navodno ima godišnju plaću od 12 milijuna eura. Uostalom, vodio je Real pet puta do titule prvaka Europe i postao je živa legenda tog kluba. Priča ide toliko daleko da je obećao doći čim se ukaže prilika, ali to treba uzeti s rezervom. Modrić sigurno već zna kamo odlazi, a opcije su ili Saudijska Arabija ili SAD. Treće opcije nema.

No ako se nastavi ovakva situacija, da velikan kao Modrić dobiva minute na kapaljku, nema sumnje da bi se opet mogao aktivirati njegov odlazak u Saudijsku Arabiju. Iako Dalmatinci često pjevaju 'nije u šoldima sve', onakvu ponudu, kakvu je dobio Modrić, samo bi rijetki sportaši odbili. No zato je on poseban u svakom pogledu.

A u cijeloj priči oko 'nezadovoljnog Modrića' pojavila se i opcija C u američkoj MLS ligi, gdje bi u Interu iz Miamija sigurno dobio izdašan ugovor uz dodatnu zaradu i bonuse od prodaje dresova, reklama i svega što je uobičajeno u SAD-u. Zarađivao bi puno više nego u Realu i, što je najvažnije, igrao bi u udarnoj momčadi.