MOŽE LI SE NOSITI S TIME?

Carlo Ancelotti 'posjeo' Luku Modrića i objasnio mu kako stvari stoje

27.08.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, još uvijek 37-godišnjak, Luka Modrić u prva tri kola španjolske LaLige skupio je svega 55 minuta na terenu. Igrao je u sve tri utakmice, ali ulazio je kao rezerva

Naravno, španjolski, pa i hrvatski mediji, odmah su 'pročitali' Modrićevo nezadovoljstvo takvim statusom u klubu, kojem je donio mnoge radosti.

Činjenica je da će Modrić u rujnu napuniti 38 godina i da više nije u 'cvijetu mladosti', te da je i sam svjestan kako ne može pratiti onaj ubitačan ritam u kojem je igrao prethodnih godina. No, isto tako očito zna i procijeniti da je ovo što je igrao dosad premalo, s obzirom na njegovo tjelesno stanje.

Ove nedjelje Marca, španjolski sportski dnevnik, te Jose Felix Diaz, možda i najrelevantniji novinar koji prati Kraljeve, objavio je tekst u kojem sugerira kako je Carlo Ancelotti održao razgovor s Modrićem, ali i s Kroosom, te im objasnio kako na njih dvojicu itekako računa, ali da su mlađi igrači ipak u nešto boljoj poziciji, odnosno da će igrati više.

Navodno je Ancelotti usporedio povukao paralelu sa svojom karijerom, kada ga je Demetrio Albertini 'lagano tjerao' na odlazak iz Milana.

Diaz je poentirao ovako.

'Ni za jednog ni za drugog (op.a. ovdje misli na Modrića i Kroosa) početak sezone neće biti lak. Ne sviđa im se klupa i dok ne krene intenzivniji niz utakmica, Kroos i Modrić moraju shvatiti svoju novu ulogu. Nijemac je protiv Almerije krenuo zbog Camavinginih problema. Hrvat je i protiv Celte bio zamjena, ali istina je da je nastupio u sve tri utakmice. Trener im je želio pokazati da i dalje računa na njih'.

Dakle, sve je jasno. Real i dalje računa i na Modrića i na Kroosa, ali samo je pitanje mogu li se dečki nositi s takvim statusom. Iako vjerujemo da mogu...