AS DONOSI PRIČU

Španjolci otkrili tajnu dugovječnosti Luke Modrića, a dotakli su se i izbornika Dalića; jedan važan detalj, o Amerikancu koji mu je najveći uzor, nisu spomenuli

13.10.2020 u 11:31

Bionic
Reading

O tajni dugovječnosti Luke Modrića, 35-godišnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i zvijezde Real Madrida, raspisao se španjolski AS

Poznato je kako je Luka Modrić od početka karijere osporavan zbog svoje visine i prvog dojma kako je slabašan. No, nakon sezona 'kaljenja' u BiH u dresu Zrinjskog dokazao se u Dinamu z bog čega je napravio dva unosna transfera, prvo 2008. u Tottenham te 2012. u Real Madrid u kojem i želi završiti karijeri. No, obzirom na to kako još uvijek igra na visokoj razini te da jako pazi na svoje tijelo jasno je kako je ispred ovog nogometaša, koji je odrastao na velebitskom kršu, još nekoliko vrhunskih sezona.

Stoga je španjolski list AS objavio članak 'Tajne Luke Modrića' u kojem detaljno pišu o toj temi s naglaskom na poseban način treniranja koji Modrić, jedan od najboljih veznih igrača svijeta zadnjih godina, redovito prakticira i jako pazi na detalje po uzoru ne neke svjetske velikane poput 43-godišnje NFL zvijezde Toma Bradyja koji mu je jedan od omiljenih sportaša.

Činjenica kako je Brady za New England Patriotse igrao od 2000. do 2019. godine, te je u šest navrata odveo momčad do titule (Super Bowl), očito je otvorila oči Modriću. Brady koji jako pazi na to što jede, kako trenira i koliko se dnevno odmara, trenutačno član Tampa Bay Buccaneersa, još ne razmišlja o mirovini, a njegov put dugovječnosti pokušava primijeniti i Modrić.

U velikopj priči o Bradyju, koju možete pročitati OVDJE, detaljno se piše o tome kako je opsjednut zdravim načinom života te je izdao knjige o prehrani i treningu. Ukratko, Brady je postao fanatik zdrave prehrane i pravilnog vježbanja. Izbacio je iz prehrane sve štetne stvari (odrekao se slatkiša, pizza, čokolade... ), opsesivno pazi na svoje tijelo i to je glavni razlog što s 40 godina igra na višoj razini nego što je igrao s 30 godina. Njegova prehrana je bazirana na organski uzgojenom povrću, nemasnom bijelom mesu, puno vode i sladoledu od avokada. I trudi se svakoga dana ići u krevet vrlo rano, vrlo često oko 21 sat.

Tako AS posebno hvali Modrića jer je bio iskren i otvoren prema izborniku Daliću što mu je dopustio da u rujnu ostane u Madridu i odradi predsezonu s klubom zbog čega je preskočio utakmice protiv Portugala i Francuske u Ligi nacija.

'Luka je iz temelja promijenio svoj stil života i treninga. Napravio je tolike promjene da je u rujnu tražio da se ne priključi Hrvatskoj kako bi odradio pripreme sa Zidaneom. Jako pazi kako se hrani, odmara, a pomaže mu i mentalitet dječaka koji dolazi do izražaja na svakom treningu. To su ključni faktori koji su doveli Modrića do najviše razine. Propustio je samo jednu od zadnjih 13 utakmica Reala', navodi se u članku u kojem se dodatno naglašava njegova uloga u momčadi Reala i prevaga koju radi na terenu što se posebno moglo vidjeti u nedavnoj utakmici protiv Betisa.

Jasno je kako Modrić pazi baš na svaki detalj, od toga što i koliko jede za doručak, što koji dan jede za ručak, a po uzoru da mnoge sportaše prije njega, koji su igrali do 40-ih godina, puno toga je izbacio iz svoje prehrane.

Kada se priključio reprezentaciji Hrvatske početkom listopada, za nove tri utakmice, 35-godišnji Modrić između ostalog je rekao:

'Hvala izborniku što mi je to dopustio jer je u mojim godinama jako teško uhvatiti ritam ako ne odradiš pripreme. Osjećam se jako dobro, mislim da dobro igram u Realu i zadovoljan sam', kazao je Modrić koji je protiv Švedske bio jedan od boljih igrača. Bio je rastrčan, svjež, željan igre…

Zanimljivu rečenicu Modrić je rekao i kada je oproštaj od hrvatskog dresa u pitanju:

'Svi ti ciklusi prije ili kasnije završavaju. Nitko nije vječan i nitko neće sto godina igrati za reprezentaciju.'

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL