psk_2

SPREMNI ZA HRVATE

Španjolci bez treninga u Berlinu, Gvardiolov suigrač poručio: Osjećamo vrtoglavicu

Bionic
Reading

Za razliku od hrvatskih nogometaša koji su u petak popodne trenirali na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Španjolci su tu mogućnost zanemarili. Trenirali su ujutro u svojoj bazi u Donaueschingenu, ali su izbornik Luis de la Fuente i Rodri došli odraditi medijske obveze

Osim što nisu trenirali u Berlinu, Španjolci su u drugačijem stilu od Hrvata odradili i pressicu. Kod nas prvo je govorio kapetan Luka Modrić, pa potom izbornik Zlatko Dalić, dok su se Španjolci prvo odlučili na izlaganje izbornika Luisa de la Fuentea, pa potom igrača...

'Moramo biti čvrsti kao momčad, igrati zajedno. Pojedinačno imamo veliki talent, imamo kvalitete, ali moramo igrati kao momčad. Znamo da nas očekuju jaki protivnici, moramo biti predani za ono što je važno. Želimo doći do finala, ali to žele i drugi. Želimo ići koliko god daleko možemo', kazao je 62-godišnji Španjolac.

Španjolski izbornik potvrdio je da ima problema s jednim igračem, odnosno ozljedom Aymerica Laportea.

'Mogao bi igrati sutra, ali nećemo riskirati. Trenira odvojeno od momčadi, dobro se oporavlja, ali vidjet ćemo. Nije se ozlijedio, ima neke poteškoće i neće igrati sutra. To je mjera opreza', rekao je De la Fuente, i odmah demantirao kako je Dani Olmo van stroja.

'Svi mogu igrati, pa tako i Olmo, normalno je trenirao, znam koliko želi igrati, kao i svi drugi. Donijeli smo odluku tko će igrati, ali završna odluka će biti u subotu'.

Svjestan je težine zadatka, ali naglašava...

'Miran sam, radimo ono što uvijek radimo. Mislim da ćemo jedni drugima pomagati. Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice. Naporno radimo, ali moramo ostati mirni. Želimo dobro početi, imamo veliku odgovornost. Znamo da smo jaki, igramo na najvišoj razini. Igramo protiv jake momčadi, neće biti lako, bit će ujednačena utakmica. Imamo potencijala za ono što se od nas očekuje i ono što mnogi smatraju da možemo ostvariti'.

Španjolci su svjesni kako će im se dogoditi kao i u Rotredamu, da će 'gostovati' pred Hrvatskima prepunih tribina.

'Očekujem 10-ak tisuća španjolskih navijača, što je velika brojka. Naši navijači su motivirani, a na nama je odgovornost da naboj prenesemo na navijače. Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, znamo se nositi s takvom situacijom. Želimo igrati svoju igru, 11 igrača izlazi na teren i 11 ih se vraća. Španjolska je najbolja na svijetu, ali moramo biti ponosni na to što smo Španjolci, moramo biti još ponosniji'.

Španjolski izbornik je prokomentirao i igre mlade zvijezde Laminea Yamala.

'Mlad je igrač i s velikim talentom, kao dar od Boga. Jako malo igrača ima takav talent. Ako će biti skroman još će se više razviti. Ako ne posložite stvari dobro, one mogu otići u krivo. Pojačavamo njegov odgoj i u klubu i u reprezentaciji', poručio je De la Fuente, a onda je riječ dobio Rodri, suigrač Joška Gvardiola i Matea Kovačića iz Manchester Cityja.

'Mi gledamo Hrvatsku kao momčad, a ne pojedinačne igrače. Imena se pojavljuju u razgovorima, kao što je Luka Modrić. Ali ne igrate protiv jednog igrača, nego protiv cijele momčadi. Hrvatska je kontinuirano u vrhu, opasna je ekipa. Bit će intenzivno, moramo osvojiti loptu, nadam se da ćemo kontrolirati utakmicu', rekao je 27-godišnji španjolski veznjak.

'Poznajemo se jako dobro, igrali smo jedni protiv drugih. Sve se utakmice vrte oko sredine terene, Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu. Sjajno je kako se nose s različitim fazama utakmice, imaju iskusne igrače'.

Rodri nije mogao izbjeći pitanje o Gvardiolu.

'Razgovarao sam s igračem koji će igrati na njegovoj strani. Imao je sjajnu sezonu, dobro se prilagodio. Vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati, ali svjesni smo njegove kvalitete. Igrači su upozoreni na njega'.

I Španjolci se vesele početku turnira, baš kao i Hrvati.

'Osjećamo vrtoglavicu prije nego što počne, uvijek ste nervozni prije početka,. Mnogo je pitanja, ali mi smo došli pobijediti. Ne razmišljamo o drugim stvarima, želimo osvojiti EURO. Znamo što treba kako bi pobijedili. Ne smijemo popustiti u ključnim trenucima'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal