CURE U DOBROJ SERIJI

SP: Primorac i dalje pobjeđuje, Hrvati nemoćni protiv Azijaca

29.02.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatske stolnotenisačice su u prva tri nastupa u drugoj jakosnoj skupini na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Kuala Lumpuru ostvarile tri pobjede, dok su stolnotenisači natjecanje u elitnom razredu otvorili s dva poraza

Nakon što su u nedjelju s 3-2 nadigrale Portotikanke, hrvatske stolnotenisačice su u ponedjeljak imale dva nastupa i u oba s maksimalnih 3-0 svladala Portugal i Nigeriju. Pobjede nad Portorikankama i Nigerijkama donijele su Yuan Tian, Lea Rakovac i Ivana Tubikanec, dok je protiv Portugalki umjesto Rakovac priliku dobila Petra Petek i donijela jedan od tri pobjednička boda.

Do kraja natjecanja u skupini G hrvatske stolnotenisačice još čekaju mečevi protiv Kolumbije (1.3.) i Indije (2.3.). Pobjednik skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale druge jakosne grupe, a drugi i treći će u nokaut fazu ući od osmine finala. U elitni razred će se plasirati dvije reprezentacije koje dođu do finala.


Hrvatski stolnotenisači u nedjelju su doživjeli tijesan 2-3 poraz od Južne Koreje. Andrej Gaćina i Zoran Primorac ostvarili su po jednu pobjedu, dok je dva Ruiwu Tan poražen u oba nastupa, prvo od Sangsu Leeja, a potom i u odlučujućem meču od Youngsika Junga. U ponedjeljak su bolji od naših stolnotenisača s 3-0 bili reprezentativci Hong Konga, a uz Andreja Gaćinu u ovom su dvoboju priliku dobili Frane Kojić i Tomislav Pucar.

U ponedjeljak hrvatske stolnotenisače čeka još i dvoboj s Rumunjskom, a do kraja natjecanja u skupini D elitnog razreda suparnici našoj reprezentaciji bit će još Italija (1.3.) i Rusija (2.3.).