MAMIĆ JE NA POTEZU

Soudani nikad bolji; evo što o njegovoj prodaji kaže agent

22.09.2014 u 11:48

Bionic
Reading

Napadač zagrebačkog Dinama El Arbi Hillel Soudani igra u životnoj formi, o čemu svjedoči pet golova u posljednje dvije utakmice u kojima su 'modri' nadigrali rumunjsku Astru (5:1) te nakon toga i Rijeku u gostima (1:2)

U utakmici Europske lige Soudani je Astri zabio hat-trick (golove možete vidjeti OVDJE), a na Kantridi je postigao dva gola te uz to bio stalna opasnost za Vargićev gol. Nakon nedjeljne pobjede Dinama na Kantridi, u kojoj je 26-godišnji Soudani briljirao, trener Zoran Mamić rekao je možda i najveću istinu:

'Za Soudanija je samo nebo granica. Pitanje je samo njegove glave. Kad nema nedoumice u glavi, onda je on jedan od najboljih igrača MAXtv Prve lige. Nakon razdoblja nezadovoljstva zbog izostanka prodaje koju je želio shvatio je da je Dinamo njegov klub, klub za koji igra i za koji mora dati sve, i nadam se da će tako nastaviti', kazao je Mamić.


Prošle sezone u MAXtv Prvoj ligi zabio je 16 golova (odigrao je 31 utakmicu), a ove sezone ta bi brojka mogla biti znatno veća. Iako iza sebe ima nastup na Svjetskom prvenstvu, na kojem je u dresu Alžira pružio jako dobre igre, ove sezone 174 cm visoki napadač zabio je 11 golova u 14 službenih utakmica (sedam golova u MAXtv Prvoj ligi), a uz to ima i sedam asistencija. Samim time raste i Soudanijeva cijena te trenutačno, prema transfermarktu, iznosi 3,52 milijuna eura. Međutim nije tajna to da Soudani u ovom trenutku vrijedi između šest i osam milijuna eura (što su nam potvrdili i neki nogometni menadžeri), a ako ga braća Mamić uskoro odluče prodati, nema sumnje da će im to biti još jedan u nizu sjajnih poslovnih poteza.


'Kada je Soudani u pitanju, forma nikad nije bila upitna iako je u njegovom slučaju bilo objektivnih i subjektivnih okolnosti oko broja nastupa. Vratio se iscrpljen sa SP-a, a tu je i ramazan… Iako se kasno priključio pripremama prve momčadi, već sada je u top formi i ne čudi me njegova eksplozija. On je tip modernog napadača i u utakmici protiv Njemačke na SP-u (poraz Alžira nakon produžetka 1:2, op.a.) dokazao je da se sjajno prilagođava modernom nogometu', za tportal.hr kazao je Danko Đikić, nogometni menadžer koji je Alžirca doveo u Dinamo iz portugalskog kluba Vitória Guimarães. Dodajmo da Soudanija ugovor veže za Dinamo do ljeta 2017.

'Soudani je rođeni strijelac, ali i perfektan napadač jer može igrati na sve tri pozicije. Njegova cijena? Svakako je veća od one trenutačne na transfermarktu. Ponuda ne nedostaje, ali nema žurbe', iskren je bio Đikić.

Poznato je to da je Soudani odlučio doći u Dinamo kako bi se pokazao na velikoj sceni te došao do kluba iz Lige petice. O konkretnim ponudama Đikić nije želio previše govoriti, ali je zato potvrdio u kojem slučaju bi Soudani ubrzo mogao napustiti Dinamo. Pogotovo ako nastavi zabijati ovim tempom…

'Soudani je jako zadovoljan u Dinamu i dok ne dođe ponuda koja zadovoljava izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, sigurno neće otići. Soudanijev cilj su top klubovi, a oni tako i plaćaju. Siguran sam da će ga kupiti neki top klub koji treba ovakvog napadača, ali nema žurbe', dodao je Đikić ističući da ponuda ne nedostaje, ali o njima nije želio govoriti.

Nema sumnje da su u Dinamu dovođenjem moćnog Alžirca napravili pravi posao i teško da će navijači 'modrih' u njegovim igrama moći uživati do 2017, kada mu istječe ugovor. Pogotovo ako ljevonogi napadač nastavi zabijati ovim tempom. Mamić je na potezu...