enrique odlazi

Šokirani Rakitić: Svi smo u svlačionici ostali zatečeni, šutjeli smo

02.03.2017 u 09:40

Bionic
Reading

Trener Barcelone Luis Enrique nakon 6:1 pobjede protiv Sporting Gijona objavio je da na kraju sezone napušta klub. Igrači nisu očekivali takav potez svog trenera...

'Enrique nam je odluku rekao na kraju utakmice. Svi smo u svlačionici ostali zatečeni, nitko nije ništa rekao', rekao je Ivan Rakitić nakon što su igrači Barcelone saznali da njihov trener odlazi iz kluba na kraju sezone.

Rakitić posljednjih tjedana baš i nije u idealnim odnosima s Enriqueom, no hrvatski se reprezentativac vraća u formu, a to je potvrdio golom u pobjedi 6:1 protiv Gijona. Zajedno sa suigračima ostao je šokiran trenerovom odlukom, ali i činjenicom da ju je objavio baš sada, tjedan dana uoči 'povijesne utakmice'. Naime, Barca će na svom Camp Nou u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pokušati dostići velikih 4:0 iz prve utakmice s PSG-om.

Možda je Luis Enrique želio 'razdrmati' malo svoje igrače uoči tog važnog susreta, a u tom smjeru idu i Rakitićeva razmišljanja.

'Svi zajedno želimo uspješno završiti ovu sezonu i uživati s Enriqueom u vremenu koje je preostalo', zaključio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, a riječi podrške Enriqueu su stigle i iz Engleske, od njegovog prethodnika Pepa Guardiole.

'Kao navijač Barcelone tužan sam jer odlazi savršeni trener za klub. Savršen zbog svoje osobnosti i karaktera, a pokazao je to jer je igrao sjajan nogomet sa sjajnim igračima', objavio je trener Manchester Cityja Pep Guardiola i zaključio:

'U isto ga vrijeme i potpuno razumijem. Želim mu sve najbolje!'