odlazak velikana

Šokantna odluka peterostrukog svjetskog prvaka: Radujem se dugom odmoru na plaži...

14.11.2019 u 22:29

Bionic
Reading

Španjolski motociklistički as Jorge Lorenzo (32) u karijeri je nastupio na 202 MotoGP utrke u kojima je 47 puta osvajao prvo mjesto, a 114 puta završavao na postolju. Osvojio je tri MotoGP naslova prvaka uz to je još dvaput bio najbolji u kategoriji do 250 kubika

Jorge Lorenzo (32) u nedjelju će na Velikoj nagradi Valencije voziti posljednju MotoGP utrku u karijeri. Slavni španski motociklist održao je danas konferenciju za medije na kojoj je objavio da se više neće baviti motociklizmom.

Lorenzo je 2010., 2012. i 2015. godine na Yamahi osvojio tri titule u najjačoj kategoriji MotoGP, a prije toga je dva puta bio najbolji i u konkurenciji do 250 kubika. Od 2016. godine se mučio s formom te je nakon kratke avanture u Ducatiju preselio u Hondu, gdje se ove sezone nije proslavio.

Na odluku o odlasku u mirovinu nakon punih 17 godina na stazi sigurno je utjecala i teška ozljeda leđa koju je doživio ove sezone...

'Ovdje sam da objavim da će mi utrka u Valenciji biti posljednja jer se povlačim nakon toga. Sretan sam jer sam imao sjajnu karijeru i borio se protiv nevjerovatnih vozača. Uvijek sam vrijedno radio i žrtvovao, ali ovo ne bi bilo moguće bez nekih ljudi i hvala im svima', rekao je Lorenzo.

'Planovi? Za sada mogu reći samo da se radujem dugom odmoru na suncu i plaži', kazao je Lorenzo koji je u karijeri vozio 202 utrke u MotoGP konkurenciji, 47 puta je osvajao prvo mjesto, a čak 114 puta završavao je na postolju. Na 43 utrke imao je najbolja vremena u kvalifikacijama.