nevjerica na anfieldu

Šokantna odluka Engleskog nogometnog saveza; Liverpool ispada iz lige, u LP idu Manchester City i Chelsea

05.06.2020 u 16:58

Bionic
Reading

FA (Engleski nogometni savez) u petak je donio konačnu odluku prema kojoj se natjecanje u Superligi, prvoj ligi nogometašica, neće nastaviti! Sezona je tako za nogometašice u Engleskoj završena, a ova je odluka šokirala sve u redovima Liverpoola čije nogometašice ovime ispadaju iz lige

Čelni ljudi FA (Engleskog nogometnog saveza) još su ranije odlučili kako će ženska Superliga, najjače nogometno natjecanje za dame u Engleskoj, zbog pandemije koronavirsa završiti prekidom. No, trebalo im je vremena da se usuglase i da - uz puno kontroverzi - objave konačni poredak.

Liga je prekinuta još 25. ožujka, a nakon gotovo mjesec i pol razmišljanja i pregovaranja sve su odluke izglasane većinom glasova prisutnih delegata.

Problem je bio u odluci kojoj ekipi dodijeliti naslov prvakinja. U trenutku prekida nogometašice Manchester Cityja bile su prve na ljestvici, a Chelsea je bio drugi s bodom manje, ali i s utakmicom manje! 'Mudre glave' engleskog nogometa tako su na kraju titulu prvakinja dodijelili nogometašicama Chelseaja, a do toga su došli izračunom prosječnog broja bodova osvojenih po utakmici. U tome je Chelsea bio bolji od Cityja.

Tako su nogometašice Chelseaja postale prvakinje Engleske, Manchester City je drugi, te ove dvije ekipe idu u Ligu prvakinja sljedeće sezone, a u isto vrijeme ekipa Liverpoola ispada u drugu ligu! Umjesto njih u Superligu stiže Aston Villa.

Ispadanje nogometašica Liverpoola je drugi veliki problem, s Anfielda stižu najave o tužbi jer tvrde kako njihova ekipa nije zaslužila ovakav kraj, bez obzira na to što su 'redsice' u 14 odigranih utakmica osvojile samo šest bodova, imale su samo jednu jedinu pobjedu uz tri remija i čak 10 poraza...