u finalu i Hačanov

Šok za Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju; Nijemac Alexander Zverev oduzeo mu je san o zlatu i povijesnom uspjehu

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2021 15:44
  • Objavljeno 30.07.2021 u 12:26
Bionic
Reading

Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov izborili su plasman u finale turnira tenisača na Olimpijskim igrama u Tokiju

Zverev je u polufinalu nevjerojatnim preokretom pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića 1-6, 6-3, 6-1 dok je Hačanov u prvom polufinalu pobijedio Španjolca Pabla Carrena Buste 6-3, 6-3.

Nakon što je Đoković dobio prvi set 6-1, a u drugom setu načinio break za 3-2, očekivalo se da će rutinski do finala. Međutim peti tenisač svijeta u nastavku je priredio čudesan preokret. Od idućih 11 gemova dobio je čak 10 za potpuni raspad srpskog tenisača.

Zverev je odmah vratio izgubljeni servis izjednačivši na 3-3, a potom dobio još tri gema u nizu za 6-3. Sjajnu seriju nastavio je i na otvaranju trećeg seta nanizavši četiri gema za vodstvo 4-0. Đoković je smanjio na 4-1, da bi Zverev dobio iduća dva gema za veliku pobjedu i finale olimpijskog turnira.

Bio je to njihov deveti susret i treća pobjeda 24-godišnjeg Nijemca. Prva nakon pet uzastopnih poraza. Tako je Zverev oduzeo Đokoviću san o zlatu i povijesnom uspjehu, osvajanju tzv. Goldem Slama, što je zadnja uspjela Stefi Graff 1988. godine.

Zverev će u finalu igrati protiv Hačanova, Rusa koji je neočekivano lako pobijedio Španjolca Pabla Carrena Buste 6-3, 6-3.

Rus, trenutačno 25. tenisač svijeta, do pobjede je stigao nakon sat i 20 minuta igre oduzevši svom suparniku tri puta servis, dva puta u prvom, a jednom u drugom setu.

Bio je to njihov šesti ogled te treća pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine igrali su i u Monte Carlu, a slavio je 30. godišnji Španjolac, trenutačno 11. tenisač svijeta.

Zverev i Hačanov do sada su igrali četiri puta, a rezultat je 2-2.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal