SLUČAJ ZUBAC

Šok za Cedevitu: Preotetog dragulja mora vratiti - Ciboni!

05.02.2016 u 17:34

Bionic
Reading

Arbitraža Hrvatskog košarkaškog saveza odlučila je da se Ivica Zubac mora iz Cedevite vratiti u Cibonu...

Talentirani 215 cm visoki Ivica Zubac raskinuo je ugovor prije mjesec dana s Cibonom i potpisao za Cedevitu, no rat koji je zatim započeo između klubova čini se da je otišao na stranu 'vukova'.

'U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana sjednica Arbitraže HKS-a na kojoj je donesena odluka prema kojoj je Ivica Zubac igrač KK Cibona, čime je poništena prvostupanjska odluka Povjerenika za natjecanje A-1 muške lige.Ova odluka je konačna,' stoji u priopćenju HKS-a kojim je 18-godišnji veliki talent vraćen u klub kojeg je napustio, a razlozi raskida ugovora proglašeni nevaljanima.

Podsjetimo, prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza, u tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zupca i Cedevite.

Zubac, iznimno talentirani centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17.6 koševa i 7.9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6.8 koševa, 3.0 skoka).

Od odlaska iz Cibone u Cedevitu Zubac nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od 8. kola TOP-a 16.

Tako je Cedevita ostala bez budućeg NBA centra na kojem je mogla zaraditi milijun eura. Ono što se činilo kao posao godine, sada se više tako ne čini...