MVP FINALA

Smodiš: Ponosan sam što sam dio Cedevitine povijesti

17.02.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite pobjedom 74:72 nad Zagrebo u finalu Kupa Krešimira Ćosića osvojili su svoj prvi veliki trofej. Naravno, radost Anzulovićeve momčadi bila je očekivana

'Drago mi je da smo osvojili kup jer ovo je velika, povijesna pobjeda za Cedevitu, a ja sam bio dio toga i ponosan sam na to. Ova pobjeda je velika stvar i za motivaciju, da psihološki budemo još snažniji u utakmicama koje nas čekaju u nastavku sezone', rekao je Slovenac Matjaž Smodiš, koji je bio i MVP finala.

'U ovakvim utakmicama uvijek igram sa srcem, s većom željom, a i adrenalin mi skače. Uvijek utakmice za trofej želim odigrati najbolje što mogu, ali godine i problemi s ozljedama leđa te stopalom limitiraju mi minutažu. Priznajem, nisam u najboljoj formi i zato zahvaljujem treneru Anzuloviću koji me uvodi s klupe kako bih igrao što manje', uz smijeh je završio Smodiš koji je zabio 27 koševa te uz to ubilježio valorizaciju 35.

'Čestitke Cedeviti na pobjedi, ekipi koja je u ovom trenutku igrama i formom to i zaslužila. Svojoj momčadi najviše zamjeram kontrolu skoka jer je Cedevita imala čak 20 skokova u napadu što je previše, a iz toga smo primili 39 poena', rekao je Vladimir Androić, trener Zagreba, a njegovu tezu o slabijoj obrani potkrijepio je Ante Mašić

'Zakazali smo u obrambenom skoku jer 20 skokova Cedevite u napadu je zaista previše. Nismo im to smjeli dopustiti.'

Sretan sam što sam dio povijesti jer je ovo prvi veliki trofej Cedevite, a i moj prvi trenerski kup Kreše Ćosića. Ponosan sam i zbog ljudi u crvenom koji s puno entuzijazma proživljavaju naše utakmice, a to je ono što se najviše cijeni. Nismo bili u dobrom ritmu, ali smo upirali svih 40 minuta. Uspjeli smo izvući pobjedu, a najveće zasluge ima Matjaž Smodiš koji je pokazao kako je velik igrač', kazao je 45-godišnji Anzulović dodajući:

'Od početka smo igrali tako da nas Kasun ne rastroji, ali smo bili slabi u napadačkom dijelu. Ključan impuls nam je bio brzi povratak nakon minus 12, a na kraju smo mi dobili dvoboj podjednakih suparnika koji je mogao otići na obje strane', zaključio je Dražen Anzulović, koji je svojoj listi trofeja dodao i prvi s Cedevitom.