izbacuju ih iz kupa?

Smijali su se Realu, a sada se Barceloni dogodila ista greška

18.01.2019 u 12:01

Bionic
Reading

Nakon poraza 1:2 u prvoj utakmici osimne finala Kupa kralja, nogometaši Barcelone u uzvratu su na svom terenu pobijedili Levante 3:0 i trebala je izboriti plasman u četvrtfinale. Kažemo namjerno 'trebala', no o tome će odlučivati disciplinski sudac španjolskog nogometnog saveza

Međutim, pred uzvratnu utakmicu igranu u četvrtak, Mundo Deportivo objavio je kako igrač Barcelone Juan Brandariz Chumi nije imao pravo nastupa u prvoj utakmici osmine finala, a razlog je pet žutih kartona koje je skupio igrajući za B momčad Barcelone. Istina, Katalonci su odmah reagirali i tvrdili da nisu napravili ništa protiv pravila.

Međutim, klub iz predgrađa Valencije poslao je službenu žalbu Nogometnom savezu i traži izbacivanje Barcelone iz Kupa kralja.

'Levante je jutros (op.a ovog petka) predao žalbu Nogometnom savezu Španjolske izbog nastupa igrača Barcelone u prvoj utakmici Kupa Kralja', priopćeno je kluba.

Sada se čeka odluka Disciplinske komisije, a sigurno da navijači Barcelone s nestrpljenjem čekaju konačnu odluku.

Chumi je bio pod suspenzijom u B ekipi Barcelone. Protiv Castellona je dobio peti žuti karton zbog kojeg je trebao propustiti utakmicu protiv Alcoyana. Međutim, njemu je trener prve momčadi Ernesto Valverde pružio šansu u prvom meču protive Levantea.

I sada Barceloni prijeti sudbina madridskog Reala, koji je zbog identičnog propusta kažnjen u prosincu 2015. godine. Tada je Denis Čerišev zaradio suspenziju u sezoni ranije, igrajući za Villarreal, i nije ju odradio prije nastupa za Real Madrid.