ZBOGOM ARSENALU

Službeno je: Eduardo četiri godine u Šahtaru!

21.07.2010 u 16:46

Bionic
Reading

Ono što se najavljivalo prije vikenda sada je dobilo i službenu potvrdu. Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva novi je član ukrajinskog prvaka Šahtara, a u srijedu je potpisao ugovor na četiri godine

U strogoj tajnosti i uz posredovanje Darija Srne dogovoren je prelazak Eduarda da Silve iz Arsenala u Šahtar iz Donjecka. Već u nedjelju je procurila vijest da je sve dogovoreno te da će gazda Šahtara Rinat Ahmedov za Dudua Arsenalu platiti sedam milijuna eura.

Dan kasnije Eduardo je obavio liječnički pregled, da bi cijeli transfer završio u srijedu, kada je hrvatski reprezentativac stavio paraf na ugovor s ukrajinskim prvakom na četiri godine, s godišnjom plaćom od nekih tri milijuna eura.

Tako bi u Donjecku trebala igrati dva hrvatska reprezentativca – starosjedilac Srna, koji je ujedno i kapetan Šahtara te novopridošli Eduardo kojem će u Donjecku konkurencija u napadu biti Brazilac Luiz Adriano, Nigerijac Nigerijac Julius Aghahowa, Ukrajinci Oleksandr Gladki i Ruslan Fomin te Bolivijac Marcel Moreno.

Nakon teške ozljede u Birminghamu Eduardo više nije dobio pravu minutažu u Arsenalu, a premda je Wenger stalno ponavljao da  računa na hrvatskog reprezentativca, to nije bilo tako. Pred Duduom je novi početak, ovog puta u Ukrajini. Klub bi mu trebao biti po mjeri, igra u Europi, što su sasvim dobri motivi za vraćanje na stare staze.