Teška pobjeda

Slovenac Luka Dončić još jednom se narugao Vladi Divcu; upisao je povijesni triple-double kakav dosad nije viđen pa nakon toga oduševio izjavom

05.08.2020 u 16:42

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Luka Dončić od dolaska u NBA ligu već je oborio mnoge rekorde u dresu Dallas Mavericksa. No, o utakmici protiv Sacramento Kingsa, kluba koji ga je preskočio na NBA draftu, ispisao je povijest

U važnoj pobjedi Dallasa 114:110, koju su ostvarili tek nakon produžetka, 21-godišnji Luka Dončić ubacio je ključne koševe. Utakmicu je završio sa 34 koša, 20 skokova (učinak karijere) i 12 asistencija, a ubrzo nakon utakmice njegov novi triple-double učinak (ukupno 16. u sezoni!) proglašen je povijesnim.

Naime, Dončić je postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige (21 godina i 158 dana) koji je na jednoj utakmici upisao više od 30 koševa, 20 skokova i 10 asistencija. Bio je to triple-double kakav se rijetko viđa. Dodajmo kako je dosadašnji rekorder bio legendarni američki košarkaš Oscar Robertson koji je triple-double s više od 30 koševa, 20 skokova i 10 asistencija učinak ostvario kada je imao 23 godine i 12 dana.

Inače, ovo je bila prva pobjeda Dallasa od dolaska u kompleks u Orlando gdje je nakon duge stanke nastavljena NBA sezona.

'Trebalo nam je ovo. Mislim da smo igrali jednu od naših najlošijih utakmica, a da smo pobijedili. Nismo igrali dobro, no još uvijek smo u igri. Nikad se ne predajemo, nikada ne odustajemo i moram reći da sam ponosan na ovu pobjedu', kazao je Dončić nakon utakmice.

O rekordu i svom čudesnom triple-double učinku nije rekao niti riječi. Očito mu je dovoljna motivacija bila činjenica da je igrao protiv momčadi koji ga je preskočio na NBA draftu. Momčadi kojoj je na čelu proslavljeni sprski igrač Vlade Divac. Do danas nije jasno zašto Divac nije donio odluku da kao 2. pick izaberu Dončića.

Inače, sa 16 triple-double učinaka ove sezone Dončić je apsolutni rekorder u povijesti lige za igrače koji još nisu proslavili 22. rođendan.