kreće kampanja

Slovenac Čeferin nema namjeru nikome prepustiti poziciju predsjednika Uefe

21.08.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Aktualnog predsjednika Europskog nogometnog saveza Aleksandra Čeferina, kojemu sadašnji mandat istječe u veljači iduće godine, njegov je nacionalni savez u utorak službeno predložio za novi mandat, u čemu ga je podržalo još sedam nacionalnih nogometnih saveza, priopćeno je iz Nogometnog saveza Slovenije.

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnjem slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika UEFA-e na izvanrednom izbornom kongresu koji je održan u rujnu 2016. godine u Ateni, nakon ostavke Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala. Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Nizozemca Michaela van Praaga.

  • +2
Predsjednik Uefe Aleksandr Čeferin Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Povodom nove kandidature Čeferin je izjavio da mu ona mnogo znači i predstavlja veliku čast, ali i odgovornost, te da vjeruje kako će Slovenija na njega i ubuduće moći biti ponosna.

Čeferin je sedmi predsjednik u povijesti Europskog nogometnog saveza, a njegovi prethodnici su bili Danac Ebbe Schwartz, Švicarac Gustav Wiederkehr, Talijan Artemio Franchi, Francuz Jacques Georges, Šveđanin Lennart Johansson i već spomenuti francuski nogometni velikan Michel Platini.